1e Stuurvaardigheid

18 april 2004

Eindelijk, was het zover. Nu kon ik eens gaan testen hoe het stond met mijn stuurvaardigheid. We zijn zondag, 18 April, de mini club dag, van de mini seven club in Nederland.

Het is zondag morgen, ik sta klaar om naar Guy te vertrekken, hier zijn we immers afgesproken, het staat al een paar maanden vast dat we aan dit evenement meedoen, het staat ook al lang vast dat dit met de moke moet gebeuren, die is immers het stuurvaardigst.
Ik vertrek naar Guy, het is wel frisjes in de moke, maar tja, je moet er iets voor over hebben.


Bij Guy aangekomen, staat peter me al op te wachten, hij wou dit immers ook niet missen, een paar minuten daarna, komt Robert toe, natuurlijk ook met de moke, Bart is tegen zijn gewoonte in, ietsje te laat. Maar na een paar minuten is hij er ook en kunnen we vertrekken.
Onderweg, na 100 km gereden te hebben stoppen we bij een benzinestation, hier hebben we afgesproken met Rob en Brenda, die vanuit Rotterdam komen. De pauze is welkom, tijd voor een lekkere warme koffie, na een eigenlijk veel te koude rit! (verwarming in de moke is stuk)
Terwijl Peter in het station nog aan het worstelen is met de koffie automaat, komen Rob en Brenda toe. We vervolgen onze weg richting Utrecht. Onderweg passeren we verschillende mini's, maar ook verschillende Belgische Jonnie's die met hun uitgebouwde bakken ook richting Utrecht rijden voor een meeting.

Als we toekomen op de veemarkt in Utrecht is het daar nog vrij rustig, maar dat duurt niet lang, er blijven mini's toestromen, in totaal zo'n goeie 236. Na we een paar oude bekenden hebben gegroet beginnen we met het ophangen van een paar affiches voor de meeting in Berlaar. We proberen ook iedereen te flyeren, maar we hebben jammer genoeg niet genoeg flyers bij voor alle mini's er één te bezorgen.

Na het inschrijven kan je beginnen met de eerste stuurvaardigheids proef af te leggen, het is een parcours tussen een aantal kegels en je moet onderweg een balletje van een kegel afnemen en dat in terugweg terug op die kegel leggen, lekker handig als je met een moke bent!
De eerste rit van mij is nog wat onwennig, maar bij de tweede poging begint het lekker te vlotten, is super leuk zo racen waar het mag.
Bij elke poging wordt de tijd opgenomen, door een elektronische telling.

Wanneer iedereen zijn twee pogingen heeft gereden, wordt er veranderd van parcours, het tweede parcours is nog leuker dan het eerste!


Voor de mini-rijders die geen zin hebben om hun stuurkunsten te testen is er ook nog een kofferbak verkoop. Veel verkopers, dus is het leuk kuieren langs de verkoopstandjes!

Bij de prijsuitreiking haal ik toch nog de 13 plaats een hele verrassing voor me!

Op terugweg krijgen we nog de nodige regenbui over ons heen, niet zo leuk als je met een moke bent, en als ook nog je delco te veel vocht binnenkrijgt waardoor je auto gaat haperen.

Het was een heel leuk dagje geweest daar in Utrecht, waar we heel veel voor ons bekende gezichten hebben gezien.


Garfield@matw


Back to Adventures