Intepedinte
Vorige ] Volgende ]

We horen het allemaal, Intepedinte, Intepedinte en nog eens Intepedinte. Het lijkt wel een invasie van enorm enthousiaste kinderen die staan te popelen om er iets mee te doen, en dat zullen ze met veel overtuiging waar maken op het komende schoolfeest.

Om het ons volwassenen iets duidelijker te maken vroegen we aan één van de leerlingen om het verhaal even kort samen te vatten.

Intepedinte

Foto's 1 - Foto's 2 - Foto's 3

Intepedinte is een land waar de zon hoog aan de hemel staat en de natuur schittert in deze zonnestralen. Rustevree is de koning van dit land hetgeen hij regeert met de hulp van Pisegrientje, zijn troeteldier. Alles is rustig tot Dowjones en zijn geldwolven Intepedinte binnenvallen. Dowjones en zijn 3 ministers (Jean Jacques Plastic de Stort van Sluik, de minister van bodemverontreiniging, Michel de Décibel, de minister van lawaai en Kamille André de Stink de Poep de CO2, de minister van luchtverontreiniging) wonen in een duistere streek waar ze elke dag van de sufdrank drinken, hetgeen hen sterker maakt.

Dowjones neemt koning Rustevree en Pisegrientje gevangen en sluiten hen op in een donkere kerker. Rustevree ontdekt een kier in de kerker en stuurt pisegrientje er op uit om een fles met toverdrank te laten vullen. Deze toverdrank moet hij terug vinden bij drie verborgen volkeren.

Op zijn lange reis wordt Pisegrientje eerst begeleid door meneer Mol, die hem veilig en wel door een doolhof van onderaardse tunnels leidt tot bij het waspeldenvrouwtje.

Zij maakt al heel haar leven wasspelden om aan de containerkids te geven die op een vuilnisbelt leven. Het wasspeldenvrouwtje brengt Pisegrientje tot bij de containerkids. Zij zijn het die als eersten het water in de fles betoveren.

Als Pisegrientje daar mee klaar is moet hij naar het muzieknotenvolkje. Om dit volkje te vinden krijgt hij de hulp van Jantje Flieder Fladder Fluit. Hij is een vrolijke vogel die enorm houdt van zingen. Aan de hand van een liedje en een dansje komt Pisegrientje snel bij het muzieknotenvolkje dat de fles water voor de tweede maal moet betoveren. Na veel gezeur met opa Sol betoveren ook zij het water in de fles van Pisegrientje.

Om de derde betovering te verkrijgen moet hij naar het bolle zuurstofbellenvolkje. Jantje Flieder Fladder Fluit danst hem weer naar de plaats waar hij moet zijn, en daar stuit hij op de aardman. Met al zijn overtuigingskracht weet Pisegrientje hem te overhalen om hem tot bij de zuurstofbellen te brengen.

De Aardman neemt een blaaspijp waarmee hij een levensgrote zeepbel blaast. Pisegrientje kruipt in deze zeepbel en die brengt hem tot wolkje 17, waar het Bolle Zuurstofbellenvolkje woont. Dit is dan tevens het laatste volkje dat het water in zijn fles moet betoveren.

Hierna begint Pisegrientje aan het gevaarlijkste deel van zijn reis. Hij moet de fles met toverdrank in de fles met sufdrank van Dowjones proberen te gieten. Dit zou er dan voor zorgen dat Dowjones en zijn geldwolven inzien dat er veel mooiere dingen zijn dan geld en fabrieken.

Wonder boven wonder slaagt hij hierin en Dowjones en zijn geldwolven beginnen alles van een mooie kant te bekijken. Toen ze allemaal op het kasteel van Koning Rustevree aankwamen hield de koning een toespraak, waarna hij wel een erg speciaal cadeau gaf aan Dowjones. Het was een ei van Pisegrientje! Daar komt net zo een speciaal troeteldier uit als dat van Rustevree. Dat troeteldier zal Dowjones helpen met het bouwen van een droompaleis! Geen geld, geen olievlek, geen grijze wolken maar een droompaleis met zuiver water en een heldere blauwe lucht!!!


Omhoog

 
Copyright © 2000 MIRA. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: 12 oktober 2002 .
webmaster: Jany