BELGIUM'S BIGGEST OLD BIKE JUMBLE

Home | Retro Wieze | Retro Leuven | Nieuws | Exposanten | Contact

Moto Retro Wieze op zaterdag en zondag 11 en 12 februari 2017.

   

Internationale beurzen
van oude moto's en accessoires

De affiche van de februari-editie van Moto Retro Wieze is duidelijk : de Norton Club Owners Club Flanders palmt de showstand is met de Norton-retrospectieve en brengt hiermee een eerbetoon aan één van dé pijlers van de Britse motorindustrie.  Wie de iconische achtergrond van de affiche herkent, weet dat de TT op het Isle of Man in de persoon van Norton racer Peter Williams voorwaar mee aan bod komt. [...]

 

 

 

Met meer dan 200 binnen- en buitenlandse exposanten en duizenden bezoekers is Retro Wieze de grootste beurs in België voor oude en klassieke motoren. Twee hallen met moto's, onderdelen, onderhoudsmateriaal, vakliteratuur en tijdschriften, kleding en aanverwante moto-artikelen.

 

 
  ’50 Jaar Norton Commando’ op Moto Retro Wieze

De Norton Commando productie liep van 1967 tot 1978. Meer dan een decennium aan historische modellen zullen hun plaats vinden op het Expo-podium van Moto Retro Wieze. De spots staan gericht op de allereerste Fastback uit 1967 tot en met de laatste Norton die in 1978 van de lijn liep, de MK3 Electric Start. Voor de volledigheid van de retrospectieve wordt uiteraard ook de nieuwe Commando 961 getoond


Meer dan een decennium aan historische modellen waaronder deze Commando 850cc zullen hun plaats vinden op het Expo-podium van Moto Retro Wieze.

 

De affiche van de februari-editie van Moto Retro Wieze is duidelijk : de Norton Club Owners Club Flanders palmt de showstand is met de Norton-retrospectieve en brengt hiermee een eerbetoon aan één van dé pijlers van de Britse motorindustrie. Wie de iconische achtergrond van de affiche herkent, weet dat de TT op het Isle of Man in de persoon van Norton racer Peter Williams voorwaar mee aan bod komt. Peter Williams plaatst op zijn stand ook de Arter Matchless 500cc (1973). Peter Williams koerste met succes meerdere jaren met deze speciale G50 ééncilinder Matchless. Hij haalde er een 4de plaats mee op het WK in 1967. Van Peter Williams geven we ook graag mee dat meermaals 2deeindigde op de TT van het eiland Man en met de Arter Matchless werd hij Brits kampioen in de 500cc klasse. [...]
 


PWM, Peter Williams Motorcycles, heeft een zeer beperkte reeks replica's van zijn legendarisch Monocoque ontwerp gebouwd. Op Moto Retro Wieze worden zowel de originele model '001' monocoque John Player Norton van 1973 waarmee Mike Grant koerste, als de replica aan het publiek voorgesteld.

 
   Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze nieuwsbrief of facebook
 

Via onze nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven van onze activiteiten.
Wij vragen u wel om via deze link in te schrijven. Zo blijven wij in regel met de wetgeving op de privacy. De kortingsbonnen voor onze activiteiten verspreiden we enkel nog via onze nieuwsbrief of facebook.

Wenst u nog sneller informatie te krijgen, volg ons dan via facebook.
Alle nieuwtjes en contacten kunt u zo krijgen.

 

   Moto Retro beurzen


Op Moto Retro vindt iedereen wel wat.
Om te kopen of te ruilen. Gewoon voor de fun of enkel om te genieten van de nostalgie. Of zoekt u juist dat ontbrekende onderdeel. En misschien komt u wel om de oude moto van uw dromen te kopen.  Op Moto Retro komt u steeds aan uw trekken. Alleen al voor de sfeer en de ontmoetingen met de echte verzamelaars, komen er jaarlijks duizenden bezoekers. Denk eraan; de vroege vogels gaan steeds lopen met de mooiste stukken…


De laatste editie van Moto Retro Leuven had plaats op zondag 23 oktober. De editie 2017 zal tevens plaats vinden in oktober. De standen voor exposanten zijn in Leuven spotgoedkoop, ook voor particulieren [lees meer]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
   Agenda
 

Moto Retro Wieze op 11 & 12 februari 2017 met als thema de Norton motoren.

 Nieuws van vorige edities

Moto Cross - modellen van voor 1965 [...]
Café Racers [...]
50 jaar Honda in Aalst  [...]
WK BMW-Rennsport sidecar van de gebroeders Vanneste in Wieze! [...]
100 jaar van spraakmakende scootermodellen in een TOP 20 gekozen door de scooterfanaat zelf [...]
AJS Matchless: de geschiedenis van twee Britse motorlegendes [...]
Ducati show stand op Moto Retro Wieze in februari 2011
Ex GP sidecar racer George Rosez brengt Rennsport fabrieksracer mee [...]
Diverse VESPA clubs stuurden hun uitzonderlijke en unieke modellen naar Wieze
 Lees meer...
Een terugblik op de ITOM retrospectieve van september 2008 [...]
Itom, een uniek Italiaans motormerk. De ITOM geschiedenis in een notedop. [...]
Cornucopia Enterprises uit Engeland pakt uit met Itom onderdelen [...]

Bekijk de foto's van vorige edities. Kijk ook eens op www.alltimers.nl

Onze nieuwsbrief.
Jarenlang hebben wij een nieuwsbrief rondgezonden met het nieuws over onze beurs en de show modellen.  Wij stellen vast dat onze nieuwsbrieven vaak beschouwd worden als spam en niet altijd terecht komen. Daarom zullen wij in de toekomst alle nieuws via facebook of onze website meedelen. Dit gaat sneller en u beslist zelf wat u wil lezen.  Wij danken de vele lezers van onze nieuwsbrief en hopen u te ontmoeten op onze faceboekpagina.

 Nieuwe links

Klik hier voor alle links

www.montagetechniek.nl - voor al u bevestigingsmateriaal bouten, moeren, ringen,inbusbouten, gereedschap.
 Auto motor klassiek - hét maandblad voor oldtimer liefhebbers


Motor Klassiek - het klassieke motormagazine voor de Benelux!

Vintage Motor Cycle Books Vintage Motorcycle Books verkoopt via haar webshop en op oldtimerbeurzen boeken over oldtimer motorfietsen. De voorkeur gaat uit naar motorfietsen van voor de WO II, maar ook de "nieuwere" oldtimers zitten in ons programma.
Theorie examen motor (nl)
Een Nederlandse website met veel handige informatie over het motor theorie examen met gratis tips, nieuwtjes, informatie en online oefentoetsen
Old Timer Museum
Een hotel en museum in Oudenburg nabij Oostende. Met ondermeer een TRITON , maar ook een Bonneville, een Triumph van 1914, een TWN en vele andere prachtstukken.
Suzuki GS klassieke motorclub. Een club met 53 Suzuki liefhebbers.
Tank Cure  produkten voor de behandeling van brandstoftanks. Veel algemene info over coatings om benzine- en olietanks te dichten.
Vintage Motorcycle Books verkoopt via hun webshop en op oldtimerbeurzen boeken over oude motorfietsen. De voorkeur gaat uit naar motorfietsen van voor de WO II, maar ook de "nieuwere" oldtimers zitten in het programma.
Motor Bike Hotels de gezelligste motorvriendelijke hotels in Europa!
Rijdend Motor Sport Museum verzamelaars en liefhebbers van klassieke race-
en sportmotoren
Zoekertjessite voor - onderdelen van, accessoires voor, documentatie over - oldtimer brommers, motoren, auto's, vrachtwagens en tractoren.
Honda Classic Bikes club voor klassieke Honda motoren
RealClassic (GB): Brits tijdschrift over oude motoren
Oldtimer buchhandel (D) boekhandel met oude tijdschriften over klassieke motoren
 

   Retro Affiches
 

Oude affiche Moto Retro Wieze Bekijk onze oude affiches
Klik hier voor een overzicht van de affiches van vroegere edities. Sommige exemplaren kunt u nog steeds verkrijgen op onze beurzen.

 

 

Moto Retro Wieze  11 & 12 februari 2017

Kortingsbon

Nieuwsbrief
Schrijf nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Foto's
Bekijk de foto's van Moto Retro Wieze

Oktoberhallen te Wieze en de Brabanthal te Leuven?
Met ons plannetje vindt u moeiteloos de weg. Ook met het openbaar vervoer.
 

Like ons op facebook

 

Webmaster © BEMA