BELGIUM'S BIGGEST OLD BIKE JUMBLE

Home | Retro Wieze | Retro Leuven | Nieuws | Exposanten | Contact

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

   

Moto Retro Wieze - editie september 2018 -
de Italiaanse sportbrommers van 50cc

Puur Italiaans design met verfijnde 50cc allures

Italië is ongetwijfeld het land dat de na-oorlogse sportbromfiets op de kaart heeft gezet. Constructeurs uit de luchtvaart, automobielindustrie of met roots in de motorracerij ontwierpen dat het een lieve lust was mechanisch innovatieve modellen met verfijnde 50-cc allures, puur design en uitermate sportief.

Net daarom werd de podiumkeuze opnieuw een kwestie wikken en wegen; we laten ons opnieuw leiden door de lijfspreuk van deze constructeurs in de na-oorlogse decennia :
 

“Creativiteit en Innovatie, Design en Technologie”.

Wie het geluk had om in de gemoedelijke jaren ’50 of ’60 zijn 16 jaar te mogen vieren droomde voor die leeftijd in eerste instantie van de elegante Italiaanse sportbrommers die zo van een racecircuit leken weggekoerst. De modellen veelal kregen ronkende namen die niets aan de verbeelding overlieten : Veloce, Sport, Champion, Super Sport, Competizione,... Ze staan klaar voor transport naar Wieze om daar opnieuw geraffineerd mooi te wezen voor het publiek.
Via onze nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven van onze activiteiten. Wij vragen u wel om via deze link in te schrijven. Zo blijven wij in regel met de wetgeving op de privacy. De kortingsbonnen voor onze activiteiten verspreiden we enkel nog via onze nieuwsbrief of facebook.

Wenst u nog sneller informatie te krijgen, volg ons dan via facebook.

 

 
 Moto Retro: de beurs in België voor oude en klassieke motoren
 

Op Moto Retro vindt iedereen wel wat. Om te kopen of te ruilen. Gewoon voor de fun of enkel om te genieten van de nostalgie. Of zoekt u juist dat ontbrekende onderdeel. En misschien komt u wel om de oude moto van uw dromen te kopen.  Op Moto Retro komt u steeds aan uw trekken. Alleen al voor de sfeer en de ontmoetingen met de echte verzamelaars, komen er jaarlijks duizenden bezoekers. Denk eraan; de vroege vogels gaan steeds lopen met de mooiste stukken…
 

 Wanneer en waar?
 

Volgende editie februari 2019
Moto Retro Wieze opent om 9u30 en sluit de deuren van de Oktoberhallen om 17u. Kinderen tot 12 jaar hoeven niet te betalen. En volwassenen genieten van een mooie korting als ze onze kortingsbon gebruiken. 

OPGELET: DE BEZOEKERS WORDEN NIET TOEGELATEN TIJDENS DE OPBOUWDAGEN. Op vrijdag mogen enkel exposanten binnen met geldige toegangstickets .

Toegangsprijzen
Volwassenen betalen 9€ voor een dagticket geldig op zaterdag of zondag. En met onze kortingsbon betaal je nog wat minder. Kinderen onder de 12 jaar komen gratis binnen. Vergeet niet dat de motorrijders gratis parking hebben.

Hoe geraak ik in de Oktoberhallen te Wieze?
Wieze is gelegen tussen Aalst en Dendermonde in Oost-Vlaanderen. De Oktoberhallen bevinden zich in de Schrovestraat te 9280 Wieze. Bekijk het plannetje.

 
 Parking
 

Zowel zaterdag als zondag kunnen de bezoekers de parking oprijden vanaf 08u; de ticketverkoop start om 08u30 maar opgepast, het openingsuur van de beurs blijft ongewijzigd 09u30!  We herinneren er graag nog even aan dat enkel voor motorrijders de parking gratis is.  
De parking wordt uitgebaat door de eigenaar van de oktoberhallen.
De Oktoberhallen rekenen 4€ aan voor een parkingticket. Het ticket koop je aan de ingang van de parking.

Zaterdag
• vrij parkeren voor motorrijders,
betalend voor auto's (parkingticket 4 euro)
• van 09u30 tot 11u: nagenoeg volzet vanaf 10u tot 's middags voor auto's
• vanaf 12u : enkele plaatsen beschikbaar voor auto's
• vanaf 13u : meerdere plaatsen vrij voor autobestuurders

Zondag
• vrij parkeren voor motorrijders
• van 09u30 tot 17u: steeds plaatsen vrij.

Gratis parkeermogelijkheid is er ook in de zijstraten rond de Oktoberhallen en achter de kerk richting Gijzegem.

Wie uitsluitend komt voor de gezelligheid, het rondkuieren en het nagenieten aan de bar vermijdt best de kopersdrukte op zaterdagochtend....

 

 Editie februari 2017: ’50 Jaar Norton Commando’ op Moto Retro Wieze .
 


September 1967 : Norton lanceert zijn nieuwste model, de Norton Commando, op het Britse Motorsalon in London temidden van het opkomend Japanse geweld. Norton borduurt er noodgedwongen voort op een decennia-oud motorblok dat reeds op de Dominator- & Atlasmodellen te vinden was. Toch zal de Norton Commando een legendarische status verwerven wegens een nieuw revolutionair ophangsysteem voor moto’s, het ‘Isolastic’ GlideRide frame waardoor de motortrillingen die eigen waren aan zware parallelle tweecilinders verleden tijd werden.  De Britse pers noemde een rit op een Commando ‘The ultimate Ride’.

De nieuwe Commando oogt bovendien niet alleen modern: dankzij zijn acceleratiecapaciteit en de gehomoleerde opvoersets, welke van de Commando een uiterst snelle produktieracer maken, racen privé-renstallen zoals Dunstall en Gus Kuhn de Commando de motorgeschiedenis in.

Norton was ook een pionier op het vlak van ‘Platform Engineering’ waarbij vanuit een basisconfiguratie verschillende versies werden ontwikkeld zoals de ‘Fastback’, de ‘Offroad’, de ‘Roadster’, de ‘Chopper’, de ‘Interstate’ voor de lange afstanden, en de ‘John Player’ caféracer in 750cc of 850cc uitvoering. Genoeg historische modellen dus voor de Norton Club die de meest spraakmakende Commando’s in Wieze éénmalig op één ’50 Jaar Commando’ platform samen bracht.

 
 


 Ex-GP racer Peter Williams is een van Engeland's grootste motorhelden. Hij genoot in de periode van 1964 tot 1974 succes zowel op de korte Britse omlopen als in internationale Grand Prix races. Als Norton fabrieksracer begon Williams in 1969 te racen in de Superbike reeksen met een Norton Commando. Als team designer ontwikkelde hij zelf de F750 John Player Special Norton racemachine waarmee hij o.a. in 1973 de Isle of Man TT won. Een ongeval in 1974 betekende een vroegtijdige stop van zijn carriëre.

 Reserveer een stand op Moto Retro Wieze ?

Voor info in verband met de komende edities kunt u ons bereiken via e-mail
of telefonisch op het nummer
+
32(0)475 58 08 87.

 Vorige edities

Moto Retro Wieze bracht op 13 en 14 februari 2016 hulde aan Triumph, de meest succesvolle Britse motorenbouwer ooit. Dit Brits icoon van de motorwereld claimt met zijn leeftijd van 113 jaar bovendien de oudste nog producerende motorenbouwer ter wereld te zijn.
Terug in de tijd met spraakmakende modellen zoals het Model H, de trusty Triumph, uit 1914, de 5T Speed Twin uit de jaren ’50, de Bonneville T120 uit 1959 tot de Speed Twin die in 2016 op de markt komt : meer dan 100 jaar motorgeschiedenis op één exclusief podium vol motorlegendes.

Volg ons via facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over onze beurzen.


Op Moto Retro vindt iedereen wel wat. Om te kopen of te ruilen. Gewoon voor de fun of enkel om te genieten van de nostalgie. Of zoekt u juist dat ontbrekende onderdeel. En misschien komt u wel om de oude moto van uw dromen te kopen.  Op Moto Retro komt u steeds aan uw trekken. Alleen al voor de sfeer en de ontmoetingen met de echte verzamelaars, komen er jaarlijks duizenden bezoekers. Denk eraan; de vroege vogels gaan steeds lopen met de mooiste stukken…


 

 


Moto Retro Leuven 20 oktober 2019

Kortingsbon

Nieuwsbrief
Schrijf nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Foto's
Bekijk de foto's van Moto Retro Wieze

Oktoberhallen te Wieze en de Brabanthal te Leuven?
Met ons plannetje vindt u moeiteloos de weg. Ook met het openbaar vervoer.
 

Like ons op facebook

Webmaster © BEMA