BELGIUM'S BIGGEST OLD BIKE JUMBLE

Home | Retro Wieze | Retro Leuven | Nieuws | Exposanten | Contact

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

   

Moto Retro Wieze pakt uit met MV Agusta en Moto Morini op 9 en 10 Februari 2019

Puur Italiaans design met verfijnde 50cc allures
Italie was van oudsher een lappendeken van koninkrijkjes en graafschappen , die menige bitse strijd onderling uitvochten . In de twintigste eeuw verschoof deze rivaliteit naar de talrijke Italiaanse stratencircuits , waar de grote Italiaanse familie's , met de meest vernuftige motorfietsen , elkaar de eer en glorie probeerden af te snoepen .

Toen graaf Dominico Agusta de kans zag ingenieur Remor en zijn toenmalige assistent Arthuro Magni weg te kopen bij Gilera , lag de weg open voor 256 GP overwinningen en 75 wereldtitels en de eeuwige roem . Dit mede natuurlijk door de kundigheid en professionalisme van de beste piloten van de wereld zoals sir John Surtees , Mike Hailwood , Giacomo Agostini enz. !

Stichter-techneut Alfonso Morini ( na zijn dood in 1969 opgevolgd door zijn dochter Gabriella ) haalde de super-vooruitstrevende ing Lambertini binnen om hem bij zijn ontwikkelingswerk bij te staan en snoepte ei zo na , met Tarquinio Provini op de 250
Bialbero , de wereldtitel af van Honda en Jim Redman in 1963 . Een waar gevecht van David tegen Goliath alleen al op het gebied van beschikbare budgetten .
Tot de dag van vandaag teert men nog voort op de naambekendheid en de roem van deze twee illustere verdwenen merken , door motoren onder deze naam op de markt te brengen. Pure Italiaanse kunst en meesterwerkjes ontworpen met passie zoals men alleen in het land van de laars dat dat kan. Kijk , geniet en beleef !  

Onder voorbehoud melden we de eventuele aanwezigheid van de merchandising-stand van Agostini. Hiervoor zijn inmiddels de eerste contacten gelegd. Zoals gebruikelijk stemmen een aantal exposanten hun aanbod af op het expo-thema, het zou dus kunnen dat er naast een aantal te koop aangeboden Italiaanse motoren ook nogal wat materiaal van MV Agusta, Moto Morini en andere merken zoals Ducati op de toonbanken ligt.

Vliegtuigen en helicopterbouwer MV Agusta startte in 1945 met de bouw van motorfietsen.
Vanaf 1948 spitste de motorafdeling zich toe op wegraces alhoewel er ook baanmodellen zelfs scooters geproduceerd werden. Het merk behaalde in diverse klassen 38 wereldtitels, de meeste door de legendarische Giacomo Agostini.

Op deze foto staan beide racemerken aan de start naast elkaar.

 

Moto Morini uit Bologna was reeds voor de 2e wererldoorlog actief in de racerij en liet dan o.a. van zich spreken met 6 wereldrecords op het circuit van Monza tijdens de GP der Naties. Na de oorlog waren er Nationale Kampioenstitels in de 125cc-klasse. Vanaf 1961 kwam Giacomo Agostini het race-team vervoegen op een Settebello. Er was ook Tarquino Provino die met zijn 250GP het Italiaans Kampioenschap won in 1961 en 1962. Wordt vervolgd. Op deze foto staat een Moto Morino Bialbero 175.

 


Via onze nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven van onze activiteiten. Wij vragen u wel om via deze link in te schrijven. Zo blijven wij in regel met de wetgeving op de privacy. De kortingsbonnen voor onze activiteiten verspreiden we enkel nog via onze nieuwsbrief of facebook.

Wenst u nog sneller informatie te krijgen, volg ons dan via facebook.

 
 Moto Retro: de beurs in België voor oude en klassieke motoren
 

Op Moto Retro vindt iedereen wel wat. Om te kopen of te ruilen. Gewoon voor de fun of enkel om te genieten van de nostalgie. Of zoekt u juist dat ontbrekende onderdeel. En misschien komt u wel om de oude moto van uw dromen te kopen.  Op Moto Retro komt u steeds aan uw trekken. Alleen al voor de sfeer en de ontmoetingen met de echte verzamelaars, komen er jaarlijks duizenden bezoekers. Denk eraan; de vroege vogels gaan steeds lopen met de mooiste stukken…
 

 Wanneer en waar?
 

zaterdag en zondag 9 & 10 februari 2019
Moto Retro Wieze opent om 9u30 en sluit de deuren van de Oktoberhallen om 17u. Kinderen tot 12 jaar hoeven niet te betalen. En volwassenen genieten van een mooie korting als ze onze kortingsbon gebruiken. 

OPGELET: DE BEZOEKERS WORDEN NIET TOEGELATEN TIJDENS DE OPBOUWDAGEN. Op vrijdag mogen enkel exposanten binnen met geldige toegangstickets .

Toegangsprijzen
Volwassenen betalen 9€ voor een dagticket geldig op zaterdag of zondag. En met onze kortingsbon betaal je nog wat minder. Kinderen onder de 12 jaar komen gratis binnen. Vergeet niet dat de motorrijders gratis parking hebben.

Hoe geraak ik in de Oktoberhallen te Wieze?
Wieze is gelegen tussen Aalst en Dendermonde in Oost-Vlaanderen. De Oktoberhallen bevinden zich in de Schrovestraat te 9280 Wieze. Bekijk het plannetje.

 
 Parking
 

Zowel zaterdag als zondag kunnen de bezoekers de parking oprijden vanaf 08u; de ticketverkoop start om 08u30 maar opgepast, het openingsuur van de beurs blijft ongewijzigd 09u30!  We herinneren er graag nog even aan dat enkel voor motorrijders de parking gratis is.  
De parking wordt uitgebaat door de eigenaar van de oktoberhallen.
De Oktoberhallen rekenen 4€ aan voor een parkingticket. Het ticket koop je aan de ingang van de parking.

Zaterdag
• vrij parkeren voor motorrijders,
betalend voor auto's (parkingticket 4 euro)
• van 09u30 tot 11u: nagenoeg volzet vanaf 10u tot 's middags voor auto's
• vanaf 12u : enkele plaatsen beschikbaar voor auto's
• vanaf 13u : meerdere plaatsen vrij voor autobestuurders

Zondag
• vrij parkeren voor motorrijders
• van 09u30 tot 17u: steeds plaatsen vrij.

Gratis parkeermogelijkheid is er ook in de zijstraten rond de Oktoberhallen en achter de kerk richting Gijzegem.

Wie uitsluitend komt voor de gezelligheid, het rondkuieren en het nagenieten aan de bar vermijdt best de kopersdrukte op zaterdagochtend....

 

 Editie februari 2017: ’50 Jaar Norton Commando’ op Moto Retro Wieze .
 


September 1967 : Norton lanceert zijn nieuwste model, de Norton Commando, op het Britse Motorsalon in London temidden van het opkomend Japanse geweld. Norton borduurt er noodgedwongen voort op een decennia-oud motorblok dat reeds op de Dominator- & Atlasmodellen te vinden was. Toch zal de Norton Commando een legendarische status verwerven wegens een nieuw revolutionair ophangsysteem voor moto’s, het ‘Isolastic’ GlideRide frame waardoor de motortrillingen die eigen waren aan zware parallelle tweecilinders verleden tijd werden.  De Britse pers noemde een rit op een Commando ‘The ultimate Ride’.

De nieuwe Commando oogt bovendien niet alleen modern: dankzij zijn acceleratiecapaciteit en de gehomoleerde opvoersets, welke van de Commando een uiterst snelle produktieracer maken, racen privé-renstallen zoals Dunstall en Gus Kuhn de Commando de motorgeschiedenis in.

Norton was ook een pionier op het vlak van ‘Platform Engineering’ waarbij vanuit een basisconfiguratie verschillende versies werden ontwikkeld zoals de ‘Fastback’, de ‘Offroad’, de ‘Roadster’, de ‘Chopper’, de ‘Interstate’ voor de lange afstanden, en de ‘John Player’ caféracer in 750cc of 850cc uitvoering. Genoeg historische modellen dus voor de Norton Club die de meest spraakmakende Commando’s in Wieze éénmalig op één ’50 Jaar Commando’ platform samen bracht.

 
 


 Ex-GP racer Peter Williams is een van Engeland's grootste motorhelden. Hij genoot in de periode van 1964 tot 1974 succes zowel op de korte Britse omlopen als in internationale Grand Prix races. Als Norton fabrieksracer begon Williams in 1969 te racen in de Superbike reeksen met een Norton Commando. Als team designer ontwikkelde hij zelf de F750 John Player Special Norton racemachine waarmee hij o.a. in 1973 de Isle of Man TT won. Een ongeval in 1974 betekende een vroegtijdige stop van zijn carriëre.

 Reserveer een stand op Moto Retro Wieze ?

Voor info in verband met de komende edities kunt u ons bereiken via e-mail
of telefonisch op het nummer
+
32(0)475 58 08 87.

 Vorige edities

Moto Retro Wieze bracht op 13 en 14 februari 2016 hulde aan Triumph, de meest succesvolle Britse motorenbouwer ooit. Dit Brits icoon van de motorwereld claimt met zijn leeftijd van 113 jaar bovendien de oudste nog producerende motorenbouwer ter wereld te zijn.
Terug in de tijd met spraakmakende modellen zoals het Model H, de trusty Triumph, uit 1914, de 5T Speed Twin uit de jaren ’50, de Bonneville T120 uit 1959 tot de Speed Twin die in 2016 op de markt komt : meer dan 100 jaar motorgeschiedenis op één exclusief podium vol motorlegendes.

Volg ons via facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over onze beurzen.


Op Moto Retro vindt iedereen wel wat. Om te kopen of te ruilen. Gewoon voor de fun of enkel om te genieten van de nostalgie. Of zoekt u juist dat ontbrekende onderdeel. En misschien komt u wel om de oude moto van uw dromen te kopen.  Op Moto Retro komt u steeds aan uw trekken. Alleen al voor de sfeer en de ontmoetingen met de echte verzamelaars, komen er jaarlijks duizenden bezoekers. Denk eraan; de vroege vogels gaan steeds lopen met de mooiste stukken…


 

 


Moto Retro Leuven 20 oktober 2019

Kortingsbon

Nieuwsbrief
Schrijf nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Foto's
Bekijk de foto's van Moto Retro Wieze

Oktoberhallen te Wieze en de Brabanthal te Leuven?
Met ons plannetje vindt u moeiteloos de weg. Ook met het openbaar vervoer.
 

Like ons op facebook

Webmaster © BEMA