MS en wat nu,

 zoektocht naar onze aanwezigheid hier als mens,

 in de kosmos en het universum.

 

 

 

 

 

Het verwachtingspatroon

Wij, als mens zijn steeds op zoek geweest naar de liefde en de vreugde buiten ons, zonder te beseffen eigenlijk dat wij die in ons zelf dragen. Indien wij allemaal het besef moesten hebben dat die zoektocht een illusie is, zouden er niet alleen minder oorlogen zijn, maar ook veel minder relaties op de klippen lopen. En zouden zij niet steeds op zoek gaan naar nieuwe relaties om wederom vast te stellen, dat wat zij zoeken, weer niet te vinden is.

Het is dan ook belangrijk je verwachting los te laten en dankbaar te zijn wat het leven je aanbied. Er zijn veel gelijkgestemden en hoe meer ik mij hierin verdiep hoe meer ik tot de vaststelling kom dat een heleboel mensen hiermee bezig zijn. Internet is op dat vlak een prachtig medium. uiteraard tracht je deze kennis en ervaringen met je omgeving te delen, maar al gauw vind men je nogal zweverig en komen de vragen naar bewijsvoering.

Misschien zijn wij gevoelsmatiger, staan wij meer open, misschien durft onze omgeving hier niet over na te denken. Hebben zij angst om los te laten en zijn zij zo verknocht aan een materialistische wereld. Alleen stel ik mij de vraag als zij ooit dit lichaam zullen verlaten, zij het besef zullen hebben dat er meer moet zijn dan geboren worden, leven en sterven en wat eigenlijk de zin van hun bestaan eigenlijk is geweest.

Tja zo zie je maar, als je eens over je schouder terugkijkt hoe relatief alles is. Wat toen belangrijk was, zegt nu niets meer. Denk ook niet dat je moet omkijken en moet denken , wat een verloren tijd. Nee heel je leven is een proces om te leren om  tot rijpheid te komen. Je moet toch eerst de valkuilen leren kennen om er later niet opnieuw in te vallen.

Maar ook om andere mensen te leren begrijpen of ze gewoon te laten in wat ze zijn. Er zijn veel geloofsovertuigingen waar ik wat uit kan halen wat voor mij belangrijk is. Toch denk ik vaak dat je de kracht uit jezelf moet halen en je verwachting patronen los moet laten en dankbaar moet zijn wat het leven je bied. Zogezegd mijn glas is halfvol. En geniet met volle teugen van elke slok die ik nog mag nemen.

 

Start | Een nieuwe weg | Levenshouding | Literatuur | Contactinformatie | meditatie | acceptatie en aanvaarding | Depressies en gehechtheid | Geest en lichaam

 
Bij problemen met of vragen over dit web kunt u contact opnemen met msborderline@telenet.be.