MS en wat nu,

 zoektocht naar onze aanwezigheid hier als mens,

 in de kosmos en het universum.

 

 

 

 

 

Iedere mens komt tijdens zijn leven

op verschillende kruispunten terecht .....

 

Alleen dit is niet altijd duidelijk. De inhoud van ons leven of zeg maar ons bewustzijn word gevormd door de jaren heen, waarvan de basis door onze ouders word meegeven. We groeiden op in een omgeving van indrukken die ons deed besluiten een richting , een doel na te streven. Door de jaren heen trachten wij dan ook aan dat ideaal beeld te voldoen.

Alleen is dat wel een ideaal beeld? Hoe is dat eigenlijk gevormd. Hebben wij dat zelf gemaakt of zijn wij gestuurd door de beelden van onze omgeving, de indrukken die wij hebben opgedaan. Het is allemaal zo eenvoudig de media bespeelt het ideaal beeld van de mens, een mooie job, een leuke partner,een huis, een auto,de kindjes die de vreugd in huis brengen en regelmatig een reisje naar de zon. Wat moet je nog meert hebben, je leven is kompleet. Het ideaal beeld dat ons werd voorgeschoteld is bereikt en we zijn gelukkig of niet soms ?

Maar was dit eigenlijk de verwachting en beantwoord het aan onze eisen. Je ziet de dagen voorbij vliegen en de eerste grijze haren verschijnen. Je kijk s' morgens in de spiegel en vraagt je af wie ben ik eigenlijk?

De kleine gebreken worden opgelost door een deskundige, maar het leven gaat verder. Er is geen tijd voor, de druk stijgt en je krijgt het gevoel dat het leven te kort is. Er moet nog van alles gebeuren en straks ben ik te oud om dat allemaal te verwezenlijken. Daarom een tandje bijzetten. Op dat moment spreek je een onbewuste gedachte uit waar je niet bij wil stil staan, namelijk het ouder worden, het eindigen van het leven.

De rozengeur en maneschijn begint  dan ook te verwelken en er ontstaat een leegte . Je stelt de vraag was dit het? De eerste sluimerende gedachten zoeken een weg door je bewustzijn. Je word opstandig. Dat kan niet alles zijn denk je. Er moet toch meer zijn. Je krijgt honger naar meer inzicht in het leven.

Je spirituele leven begint te ontwaken.......

Start | Een nieuwe weg | Levenshouding | Literatuur | Contactinformatie | meditatie | acceptatie en aanvaarding | Depressies en gehechtheid | Geest en lichaam

 
Bij problemen met of vragen over dit web kunt u contact opnemen met msborderline@telenet.be.