TARWEGRAS :

Vanmorgen was er in de krant ( GAZET VAN ANTWERPEN ) een interessant artikel over een heer die al 20 jaar geen medicatie meer pakt.
Toch was hij vroeger altijd ziek, nier-en levercrisissen, chronische sinusitus, enz enz.
Dan begon hij TARWEGRASSAP te drinken, 2 glazen per dag en zijn lichaam werd geheel gezuiverd met het gevolg dat hij al zijn pillen kon wegsmijten :

Jef Kees perst elke dag enkele glaasjes sap uit tarwegras . Het houdt hem en zijn echtgenote Virginie al jaren gezond . Foto Bert .

Tarwegras houdt Jef gezond .
75-jarige Balenaar zweert bij kippevoer .
BALEN - "Ziek zijn kan, maar hoeft niet.” Jef Kees (75) uit Balen spreekt uit ondervinding.  Hij stond naar eigen zeqqen met één been in het graf toen hij in 1984 zijn eerste glaasje tarwegrassap dronk.  Sindsdien neemt hij géén enkele pil meer , en is hij gezonder dan ooit voordien . “Als ik hiermee als kind was begonnen , zou ik zeker honderd worden.”
Hier komt iedereen langs achter , onthaalt Jef Kees zijn gasten .
In de veranda staat een metalen rek , waarop deksels van gasfornuizen liggen .
In elk deksel groeit 10cm hoog gras .
Tarwegras , zo maakt Jef ons meteen duidelijk .
Al 20 jaar teel ik tarwegras in mijn veranda , zegt hij .
Sinds 1984 . Ik was erg lang ziek .
Nier- , gal- en levercrisissen , chronische bronchitis en sinusitis , zweren zoals Lazarus .
Ik bracht meer tijd door bij de dokter dan thuis .
Een vriend raadde Jef aan om eens tarwegrassap te proberen .
Dat sap is erg rijk aan mineralen en vitamines .
Er is geen ongeloviger thomas dan ik , maar toch heb ik het geprobeerd .
Na drie dagen voelde ik mij al beter .
Na 14 dagen stond ik al te spitten in mijn tuin .
De buren wisten niet wat ze zagen .
Ik heb al mijn pillen , en dat waren er veel , in de kachel verbrand , en heb sindsdien nooit meer een pil genomen , maar wel elke dag 2 glazen tarwegrassap .
Al mijn ziektes waren verdwenen .
Ook geestelijk was er een sterke verbetering .
Tijdens het kaarten kon ik na 10 minuten geen schoppen van klaveren meer onderscheiden .
Na een kuur met tarwegrassap , was mijn geheugen weer helemaal terug .
Alleen namen onthoud ik nog altijd niet .

GEMAKKELIJK :

Tarwegras kweken is volgens Jef helemaal niet moeilijk .
Ik gebruik duiventarwe , dat ze ook in kiekeneten doen .
Je laat dat een etmaal weken .
Je zaait het dan op vochtige potgrond en je dekt het af met keukenrol .
Dan zet je het zaad donker weg tot het is gekiemd .
Nadien moet het naar een lichte plaats .
Na 12 dagen kan ik oogsten .
Het kort afgesneden gras draai ik door een bessenmolen .

De smaak van het sap varieert van bitter tot zoethoutachtig zoet .
Ik vind het niet lekker , trekt echtgenote Virginie haar neus op .
Toch drinkt ook zij al 20 jaar dagelijks een borreltje .
Het is een wondermiddel , weet Jef , die al honderden mensen overtuigde van het nut .
De meeste dokters lachen er wel om , maar er is er toch al één die eens een patiënt naar mij heeft gestuurd .
Ik beweer dat het middeltje een beginnende kanker kan bestrijden .
GUY VAN NIEUWENHUYSEN



De Kefir waarvan info op de site :
http://users.pandora.be/multiple.sclerose/waterkefir.html
heeft één groot probleem, nl. de (tamelijk hoge) concentrtatie alcohol.
Waarschijnlijk is tarwegrassap veel milder is voor de lever.

Op het net vindt men onder andere deze http://www.paradijsvogel.nl/chlorophyl.htm interessant website.
Tarwegras blijkt vol natuurlijk chlorophyl te zitten.

Zie ook http://www.paradijsvogel.nl/index.htm
waarvan de site over chlorofyl een onderdeeltje is .

Zie ook :
http://www.nopapers.nl/DiZijn/wat/tarwegras/
http://www.antenna.nl/~natmolen/NM/nl/pg_24.html
http://www.orthoeurope.com/nieuws0305.htm
(over klinisch onderzoek tarwegrassap)
http://www.groenedag.org/R1/NL/Prod/GrKa/fmGreKam.html
Eén portie (1 gram) Green Kamut® is een equivalent van 33 ml. versgeperst tarwegrassap ???
Trouwens een hele goede site :
http://www.groenedag.org/



Hoi,
Natuurlijk ken ik tarwegras .

Dit heb ik 2 jaar gedaan .
Het is wel een vermoeiende bezigheid , maar nu heb ik een elektrische molen gebouwd ,om het te persen .

Daar heb ik zelf goede ervaringen mee .
Je lichaam wordt totaal gezuiverd en je krijgt veel energie , je darmen lever slaan aan het dansen , constipatie verdwijnt alom zeker een aanrader.
Het probleem dat ik had dat er veel muizen in huis komen , dus goed afschermen en het is niet makkelijk aan het zaad te komen , als het biologisch zaad moet zijn Dat is het beste .
Waarschijnlijk ken ik die man die is nu 78j , dit kan je niet kopen dat verse sap , en moet je dus zelf maken , gras is leven .
Groeten
Paul


Je kweekt het in een kiemer of "sprouter" (zie derde link). Tarwegras is gekiemde tarwe van een dag of vijf jong. Dan is die zo'n 15cm hoog denk ik. Nadien moet je het tarwegras ontsappen in een tarwegrasmolen of sapmaker door het "wheatgrass" uit te persen. Deze bestaan in zeer veel varianten van een manuele in inox tot toestellen van 500 EUR en meer. Vind je zo goed als niet bij ons. Wel in de US (Internet: toets maar eens "juicers" in Google in). De enige die ik in België en dan nog via Internet vond, deugt niet: het sap kan zo heet worden dat het stoomt. Bovendien zijn niet alle "gesofistikeerde" toestellen geschikt voor tarwegras.

Alleen het sap wordt gebruikt. Het is al jaren een rage in de VS. Het is zeer rijk aan levende enzymen, vitaminen en chlorofyl (dat magnesium bevat). Je moet het sap onmiddellijk opdrinken omdat het zo snel in kwaliteit inboet.

http://wheatgrass.biz/links/themeindex.html
http://www.sproutman.com/
http://eatsprouts.com/energy.html  (kiemer of sprouter)
Het recept voor "energy soup" in de laatste hyperlink lijkt me interessant. Een automatische sprouter van Valerie Archer staat al een hele tijd op mijn verlanglijstje, maar tijd en plaats...! Lees haar verhaal misschien eens.

Ook gerstesap is populair (barley):
http://yourlifesource.com/barleylife.htm

Tarwe- of gerstesap zijn misschien een alternatief voor zuurstof. In ieder geval is het rauw (dus blijft alles aan kwetsbare bestanddelen behouden) en zeer vers (idem) en heb ik er al veel goeds van gehoord.

Je moet een goede sprouter hebben. Die van Valerie Archer lijkt me zeer goed en niet duur, maar je hebt de sproeikoppen nodig voor een fijne verneveling (te koop in de US). De kiemen moeten wel van goede kwaliteit zijn: geen gedroogde punten aan de wortels, geen schimmels,... Verder heb je wat kiemzaad nodig, dat is de kost niet.

Mark



Op de site van dr.Mercola :
http://www.mercola.com/forms/omega.htm
zeer interessant :
http://www.mercola.com/article/juicer.htm
En :
http://www.mercola.com/nutritionplan/juicing.htm
En :
http://www.mercola.com/article/juicer_comp.htm
Dr Mercola (tweede link): "Like most products you should base your choice on quality, performance and price. In my years of juicing I have found that it is important for the juicer to be operated at low speeds so it won't damage the juice or make it too foamy, it should be quiet so that it won't interfere with normal activities, it should be versatile and it should be easy to clean."

Derde link: "If you are new to juicing, it's best to start out with an inexpensive juicer. The benefit to this is that if you decide you do not want to continue you will not be out a large amount of money. There are some things to watch for, however. Inexpensive centrifugal juicers produce low quality juice and are very loud, which may contribute to hearing loss. They are probably fine for short-term use. My favorite juicer is the Omega 8002."



JUICERS :


Is die van Jack La Lanne niet goed ?
Slechts 150 dollar .
Kijk eens naar het filmpje op :
http://www.seenontvmall.net/household-cleaning/kitchen/jackjuice.htm
Eddy

:3600 rpm: lawaai!!
Dat hou ik nooit maanden vol, je wordt er doof van vrees ik.
Wat met opwarmen van het sap?
Mark

Nu je het zegt ,
Jack spreekt wel luid in dat filmpje op het einde .
Eddy



Kijk ook eens op :
http://www.best-products-seen-on-tv.com/juiceman-juicer.html :
Eddy

De Champion is juist degene die niet deugt: kan GEEN wheatgrass ontsappen en sap wordt heet! Hij doet 1725rpm (http://www.discountjuicers.com/compare2.html) en dus ook lawaaierig en moeilijk schoon te maken.
Mark



Kijk bij  :
http://www.derfisch.at/produkte/
!!!!! over automatisch bevochtigen
Eddy

: lijkt leuk, maar is klein (en verbruikt steeds stroom, die van Valerie Archer werkt gewoon met de waterdruk; nou ja, er zit wel een timer bij die waarschijnlijk ook 20W verbruikt.)
Mark



Is dit iets ?
http://www.e-d.nl/product_info.php?cPath=24_48&products_id=227
Eddy

Het is iets, maar waarschijnlijk niets goeds: draait aan 9000rpm: opnieuw lawaai en hitteproductie?
Mark



Eddy
De belangrijkste criteria voor gebruik van juicers zijn in dalende volgorde van belangrijkheid:
- gemakkelijk proper te maken en aangenaam in gebruik: anders verdwijnt die na 2 weken in de kast en komt er nooit meer uit; een te luidruchtig apparaat (zoals alle centrifugale toestellen) kunnen je op de zenuwen gaan werken; in een appartementsgebouw ook niet leuk voor de buren, zeker als je zoiets elke dag doet
- goede kwaliteit van sap en goed rendement: sap maken heeft geen zin als je het verknalt door te heet, te veel belucht,...; een slecht rendement betekent dat je veel geld letterlijk in de vuilbak smijt
- goede kwaliteit van toestel: ze zijn duur, dus moeten ze lang meegaan: is meestal wel OK voor die dure toestellen

Voor andere kiemen geldt eerder dat je beter de kiemen mixt ipv ontsapt, zo heb je ook de vezels. Sap is vaak te geconcentreerd en te snel opgenomen. Op de normale manier eet je meestal ook de rest erbij op, niet?
Mvg
Mark