Infobank Meervoudige Chemische Sensitiviteit
Klik voor lijst met alle artikels → 
Home → Officiële erkenning van MCS →
Christiane Tourtet - "Meervoudige Chemische Sensitiviteit (MCS) officieel erkend door Japan"
Hierna volgt een vertaling uit het Engels van:

In japan is sick building syndrome (SBS), een bepaald type van chemische sensitiviteit (CS) waarvan de symptomen teweeggebracht worden door blootstellingen aan pollutanten binnenskamers zoals tolueen en formaldehyde, al gedekt door de gezondheidsverzekering. Chemische Sensitiviteit (CS) wordt teweeggebracht door een brede waaier aan chemicaliën die zowel binnenskamers als buitenshuis aanwezig zijn, zoals pesticiden, poetsmiddelen, parfums, geurende produkten, sigarettenrook en een reeks andere chemicaliën die verantwoordelijk zijn voor de onset van Chemische Sensitiviteit (CS).

De in Tokia gebaseerde organisatie Sick House Liaison Committee drong er in mei 2009 bij het Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn op aan om Chemische Sensitiviteit (CS) officieel te erkennen als een medische aandoening, en diende, volgend op advies van het Ministerie, een aanvraag voor goedkeuring in bij het Medical Information System Development Center ( MEDIS-DC), een organisatie die geaffilieerd is met het Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn, en het Ministerie van Economie, Handel en Industrie.

Naar schatting 700.000 mensen [in Japan] lijden aan Chemische Sensitiviteit (CS), en de gezondheidsdekking is gebaseerd op een lijst van ziekten die gebruikt wordt in de electronische medische tabellen en electronische formulieren voor het claimen van behandelingskosten.

De overheid heeft voor het eerst Chemische Sensitiviteit (CS), in grote delen van de wereld ook bekend als Meervoudige Chemische Sensitiveit (MCS), erkend, ten gevolge van het Medical Information System Development Center (MEDIS-DC), dat op 1 juni 2009 het Sick House Syndrome Liaison Committee contacteerde met het uitstekende nieuws dat het van plan is om op 1 oktober 2009 Chemische Sensitiviteit (CS) toe te voegen aan de lijst van ziekten die gebruikt wordt in de electronische medische tabellen en electronische formulieren voor het claimen van behandelingskosten.

Shinobu Hirota, de directeur van het in Yokohama gebaseerde Chemische Sensitiviteit Support Center, verklaarde "het erkennen van de aandoening zal een morele steun zijn voor de CS-patiënten".


Deze website is vrijblijvend informatief en is geen medisch advies. Raadpleeg steeds uw gediplomeerd medisch deskundige voor alles wat met uw gezondheid te maken heeft. Lees onze Disclaimer.
[ Gebruiksvoorwaarden & Disclaimer - © - Privacy - Links - Contact ]