Muslims veroordelen onthoofdingen door de terreurgroep Islamitische Staat: "dit is geen islam maar een gruwelijke, barbaarse misdaad".

Muslims veroordelen de barbaarse daad van onthoofding door de terreurgroep Islamitische Staat en beklemtonen dat dit een criminele, gruwelijke en barbaarse misdaad is die volledig strijdig is met de islam. Aan het einde van deze tekst volgen bij wijze van voorbeeld een paar links naar verklaringen uitgevaardigd door overheden van muslimlanden naar aanleiding van deze barbaarse daad.

Niet alleen de terreurgroep IS, maar ook de Colombiaanse communistische terreurorganisatie FARC en de drugs- bendes van Mexico onthoofden gijzelaars. .

Onthoofdingen gebeuren door criminelen van het ergste soort. Niet alleen de terreurgroep IS, maar ook de Colombiaanse communistische anti-imperialitische terreurorganisatie FARC en Mexiaanse drugsbendes onthoofden gijzelaars. Ook de illegale Keniaanse Mungiki-sekte voert onthoofdingen uit in het kader van rituele moorden voor hekserij.

Voor een analyse ten gronde van hoe islam en de koran staan tegenover het nemen van gijzelaars en onthoofdingen, kan u terecht op volgende website "Is onthoofden van gijzelaars een religieuze plicht ? " (Koran Notitie nummer 35).

De overheid van Qatar omschrijft deze onthoofdingen als een daad an terreur. De Koran omschrijft terreur als een misdaad tegen de samenleving. Het is een misdrijf waarvoor volgens de Koran de doodstraf kan uitgesproken worden. Muslims wereldwijd hebben steeds alle aanslagen die in hun naam gepleegd worden, veroordeeld. Reeds maanden voor de terreurbeweging Islamitische Staat (IS/ISIS) in het Westen in het nieuws kwam, werd ook de terreurgroep IS veroordeeld door islamitische topgeleerden. Zij haalden onder meer met argumenten uit de Koran de hele ideologie van deze terreurgroep onderuit. Ook de recente aanslag in Parijs werd door muslims wereldwijd veroordeeld.

Niet de muslims of islam zijn de vijand, wel de terroristen.

Het is niet Islam versus het Westen of niet-muslims versus muslims, het zijn wij allemaal samen tegen de terreur.

Niet de muslims of islam zijn de vijand, wel de terroristen. Het is geen kwestie van Islam versus het Westen of van niet-muslims versus muslims, het is een kwestie van wij allemaal samen, Islam en Westen, Muslims en niet-Muslims, tegen de terreur.

Muslims, joden en chirstenen aanbidden overigens dezelfde ene God (in het Frans 'Dieu', in het Arabisch 'Allah'). Zij delen bijgevolg dezelfde fundamentele normen en waarden.

Laten we niet vergeten dat muslims zelf ook slachtoffer zijn van de terreurgroepen. Duizenden muslims vonden in de loop der jaren de dood door terreuraanslagen tienduizenden muslims moesten op de vlucht slaan voor terreur - velen van hen leven in erbarmelijke omstandigheden in kampen. Ook muslims strijden tegen terreur. In muslimlanden leveren gerecht, politie en militairen slag tegen de terreurgroepen.

Terreur is niet eigen aan de islam, het is een zware misdaad die in alle gemeenschappen voorkomt, religieus en niet-religieus, denken we maar aan het terrorisme in Europa door het IRA, het ETA, de CCC, Anders Breivik enz. Ook christenen plegen terreurdaden, ook boeddhisten, ook joden, ook niet-religieuze groepen.

De hierna volgende voorbeelden van veroordeling van de onthoofding is geen volledige lijst, maar wordt u voorgelegd ter illustratie van hoe muslims en regeringsleiders van muslimlanden de onthoofding krachtig veroordelen als een barbaarse misdaad die volledig strijdig is met de islam. Zij betuigen hun medeleven met Japan en met de families van de slachtoffers.

 1. Egypte veroordeelt onthoofding Japanse gijzelaars als barbaarse daden die strijdig zijn met de Islam
  (State Information Service, Egypt, 2 februari 2015)
   
 2. De overheid van Qatar veroordeelt de exectie van de Japanse gijzelaars in de sterkst mogelijke bewoording en omschrijft het als een daad van terreur.
  (Newhub, 1 februari 2015)
   
 3. Turkse overheid veroordeelt onthoofding en omschrijft terreur als misdaad tegen de menselijkheid
  (WorldBulletin, 2 februari 2015)
   
 4. De Palestijne president Abbas veroordeelt van de Japanse gijzelaars en zegt dat deze strijdig zijn waarden, menselijke moraliteit en religieuse leerstellingen.
  (AlBawaba, 1 februari, 2015)
   
 5. Premier van Irak veroordeelt executie van Japanse gijzelaar
  (Islamic Invitation Turkey, 1 feb 2015)