Zijn er christelijke burgemeesters, ministers enz. in muslimlanden?

Met Sadiq Khan kreeg London een socialistische (Labour Party) burgemeester. Hij volgt de conservatieve (Conservative Party) Boris Johnson op. Sadiq Khan is een muslim.

Kan het omgekeerde ook? Zijn er bijvoorbeeld christelijke burgemeesters of ministers in muslimlanden?

Ja, inderaad. Een paar voorbeelden:

Pakistan
In 2013 werd de christelijke Kamran Michael Minister van Havens en Scheepvaart in de regering van Nawaz Sharif in Pakistan. Ruim 96% van de inwoners van Pakistan zijn muslims.
Meer in:
Bahrein
Alees Samaan, een christelijke vrouw en dochter van migranten, is een voormalige ambassadeur van Bahrain in het Verenigd Koninkrijk. In 2005 was zij ook de eerste vrouw die een zitting van het parlement in Bahrain voorzat. Ruim 70% van de inwoners van Bahrain zijn muslims. Ongeveer 14% van de bevolking is er christelijk.
Meer in:
Indonesië
Jakarta, hoofdstad van Indonesië heeft een (etnisch Chinese) christelijke gouverneur. In Indonesië is ruim 87% van de bevolking Muslim. 9,9% van de bevolking is er christelijk (2,9% Rooms-katholiek, 7% andere christenen).
Meer in:
Turkije
Februniye Akyal, een 25-jarige christelijke vrouw, werd in 2014 verkozen tot co-burgemeester van Madrin, Turkije. 99,8% van de bevolking in Turkije is muslim. De overige 0,2% zijn hoofdzakelijk christelijk en joods.
Meer in:
Irak
De christelijke (Chaldeeuws-katholieke) Tariq Aziz was minister van Buitenlandse Zaken (1983-1991) en vicepremier (1979-2003) tijdens het regime van Saddam Hoessein. 99% van de Iraakse bevolking is muslim. 0,8% van de bevolking zijn christenen.
Meer in:
Egypte
Boutros Boutros-Ghali, een Egyptische koptische christen, was Minister van Buitenlandse Zaken onder president Assad (1977-1979). Hij werd later Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties. 90% van de Egyptische bevolking is muslim, 10% is christelijk.
Meer in: