Home                   Contact           Nl           Fr           Eng           Ger                 12/08/2004
 
Start
Bridge Art Antwerp
Bridge Art Chicago
Trompe l'oeils
Interieurdecoratie
Nieuwe projecten
Persteksten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B.V.B.A. Van Meer
Paasbloemlaan 12
2950 Kapellen
tel: +32.3.666.94.65
Fax: +32.3.666.94.65
e-mail: nancy.van.meer@pandora.be

Na haar opleiding vrije grafiek aan het Hoger Instituut St. Maria en de Antwerpse Academie voor Schone, organiseerde de Kalmthoutse kunstenares Nancy Van Meer een opmerkelijke openluchttentoonstelling in de haven van Antwerpen.

Op uitnodiging van de vzw Portival bevestigde ze in 1997 gigantische kunstwerken tegen de onderzijde van zes automatische ophaalbruggen.   

Lees meer.

 

Sinds Bridge Art Chicago legt Nancy Van Meer zich toe op het schilderen van Trompe l’oeils. Een schildertechniek die een fotografische benadering van de werkelijkheid nastreeft. “Omdat ik écht wilde leren schilderen”, zo omschrijft ze haar totale stijlbreuk met het verleden. Lees meer.
 

In mei 1998 gaf Mayor Richard Daley in aanwezigheid van Baron Leo Delwaide het startsein van Bridge Art Chicago. Gedurende een half jaar sierden vier nieuwe werken de onderzijde van de State Street Bridge in het centrum van Chicago. Lees meer.

Marmeren, tamponeren, sjabloneren, patineren.  Het zijn slechts enkele voorbeelden van de interieur schilder- en decoratietechnieken waarin ze zich bekwaamde. Projecten waaronder de renovatie van een herenhuis in de Antwerpse Stuivenbergwijk trokken de aandacht van verschillende en kranten. Lees meer.


 

Tijd voor een nieuw kunstproject? Wie weet. Momenteel loopt een technische haalbaarheidsstudie voor een trompe l’oeil tentoonstelling in Oud Borgerhout. Binnenkort verschijnen de eerste computersimulatie op deze website.
 

Start | Bridge Art Antwerp | Bridge Art Chicago | Trompe l'oeils | Interieurdecoratie | Nieuwe projecten | Persteksten

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 12 augustus 2004