Expo Visitors

Het prinsenpaar Renier en Grace van Monaco tijdens hun rondleiding op de expo.

Een delegatie Limburgse vrouwen poserend voor de machtige pijl van de Burgerlijke Bouwkunde.

Grote reklameborden met Coca Cola drinkende expo hostes inviteerden voor de wereldtentoonstelling.

Audrey Hepburn onder het Atomium met haar schoothondje

Heel wat buitenlanders vertegenwoordigden hun land in traditionele klederdracht

Na zijn bezoek aan het Vatikaanspaviljoen neemt de cardinaal gebruik van de Sabena diensten. Een expodelegatie is op post om hem te begeleiden bij zijn vertrek .

Naast de hostessen waren er tijdens de wereldtentoonstelling ook nog een grote groep gidsen aan het werk. Mannen zowel als vrouwen kwamen hiervoor in aanmerking maar talenkennis was een vereiste.

 

Zelfde vrouwen poserend voor het Caravelle vliegtuig in het verkeerspaviljoen.

Deze foto's tonen het niet zo aangewezen schoeisel om de wereldtentoonstelling te bezoeken. Naaldhakken zijn erg sexy maar filmster Linda Christians heeft hierover haar eigen gedacht !

De verkeerde manier om de expo te bezoeken !

Geachte heren, mag ik uw speciale attentie voor de vormgeving van dit Belgisch product !

Verliefde mensen hebben soms nood aan privacy. Een knus tuintje achter het Argentijns paviljoen bleek ideaal voor dit romantisch koppeltje.

Enkele van de zorgvuldig geselecteerde hostessen tijdens hun opleiding poserend voor een Atomium in opbouw

 

Posing Expo hostesses in front of their city info-office

Koning Boudewijn verwelkomt Sophia Loren en haar gevolg tijdens het filmfestival van 1958 dat ter gelegenheid van de wereld-tentoonstelling plaatsvond in de Heizelpaleizen

Familiefotoís op diverse Expo 58 locaties.

Privť fotoís van de modale expobezoeker

Vlaamse vrouw aan de haven van het† Monaco paviljoen.

Expo bezoekers in de bloemetjes

 

De eerste bezoeker van Expo 58 was een Texaan die 3 dagen kampeerde aan een toegangspoort om het eerste ticket te bemachtigen.Reeds enkele dagen na de opening werd mevrouw Lydie Doms de miljoenste bezoeker.

Evenals mevrouw Trash uit Arkansas die de tienmiljoenste bezoeker was werden de feestelingen onder grote persbelangstelling in de bloemetjes gezet en met tal van attenties overladen.

 

De eerste

De miljoenste

De 10 miljoenste

Uiteindelijk bezochten 41 454 412 bezochten Expo 58

Rondtrekkende promotiekaravanen lokten veel mensen naar buiten.

Vrolijk BelgiŽ met een aparte ingang voor de feestvierders.

Een delegatie Diepenbeekse vrouwen poserend voor het Amerikaans paviljoen beleefden er een onvergetelijke expodag

Typisch jaren vijftig geklede vrouwen op het BelgiŽplein.

Heel wat af te wandelen op de wereldtentoonstelling

Fotograferen was een druk uitgeoefende bezigheid tijdens Expo 58.

Eťn van de 300 expohostessen

Een expohostess weet een Indische zakenman verder te helpen.

En voor de feestgangers was er nog Vrolijk BelgiŽ en het attractiepark die geopend bleven tot 's morgensvroeg.

De beroemde architect Le Corbussier

Moeder en dochter maken zich klaar voor een verkennend ritje met de kabelbaan.

Ter promotie van Expo 58 werden er reeds op voorhand hostessen ingezet. Hier een Belgische grenspost waar autobestuurders worden voorzien van informatie

1956 was een druk jaar voor organisator Baron Moens de Fernig die er zelfs niet voor terugdeinsde om de expo in Amerika te gaan promoten

Voor het maken van een originele foto vond een fotograaf het zelfs nodig om samen met enkele hostessen een paviljoendak te beklimmen

Tijdens haar bezoek aan de expo genoot Romy Schneider van het Cineramaspektakel

Waar veel volk komt heeft men goede schoonmaakploegen nodig !

Er was veel te zien in het paviljoen van het verkeer. Dit jongetje was behoorlijk onder de indruk van de aanwezige treinen. Later werd hij treinbestuurder.

Erg vermoeiend om kinderen mee te zeulen op een lange expodag

Er waren vele trappen aanwezig op het expoterrein wat het niet voor iedereen even gemakkelijk maakte.

Deze knappe muzikant is vandaag de burgemeester van Diepenbeek. Samen†† met zijn harmonie speelde hij enkele concerten in Vrolijk BelgiŽ

Expo bezoekers: van koning tot koolputter

 

Expo 58 was een grandioos succes, meer dan 42 miljoen bezoekers kwamen langs op de Heizel tijdens de halfjaarlijkse duur van de tentoonstelling. De Belgen waren uiteraard het best vertegenwoordigd en omdat er zoveel boeiends was te zien bezochten sommigen de expo meerdere malen.

 

Een wereldgebeuren als Expo 58 zorgt ook voor een massale opkomst van toeristische bezoekers met een vreemde nationaliteit. Vele landgenoten waren vaak onder de indruk van hun buitenlandse collegabezoekers, zeker de kleurlingen werden als een attractie op zich beschouwd. Begrijpelijk in een tijd toen de multimedia nog in zijn kinderschoenen stond. Mensen kijken vanop een zonnig paviljoenterras was er dan ook een veelvoorkomend bezigheid.

 

Naast dit allegaartje waren er ook celebrities en andere beroemdheden die even langskwamen op de Heizel. Er waren de officiŽle bezoeken van hooggeplaatste personen als de Belgische koninklijke familie en eminenties uit andere landen met hun gevolg, dit meestal naar aanleiding van de nationale dag van hun land.

 

Het internationaal filmfestival dat in 1958 plaatsvond op de Heizel zorgde er voor dat een trits filmsterren wel eens op verkennening gingen op de wereldtentoonstelling. Opmerkelijke vrouwelijke verschijningen als Jane Maynsfield, Sophia Loren, Audry Hepburn en Romy Schneider konden hierbij rekenen op bijzonder veel belangstelling van de pers. De immens populaire Franse acteur Fernandel was zelfs meerdere dagen te gast op de wereldtentoonstelling. Vanzelfsprekend dat er voor hem logement werd gereserveerd in een expomotel.

 

Maar de meerderheid van de aanwezigen werd vertegenwoordigd door de doorsnee bevolking. De alledaagse werkman die in groepsverband deelnam aan een expodagje, de bediende die er een familieuitstapje van maakte, het gepensioneerd koppeltje dat al een tijdje had gespaard voor een expobezoekje en de schoolgaande jeugd die er een leerrijk lesdagje aan overhield. Of de zovele anderen die gewoon samen met vrienden en familie even kwamen genieten van een heerlijk daguitstapje op Expo

Ook vele buitenlandse bezoekers bezochten Expo 58

remote small