uitvoerders: Barokgezelschap Albero Magistrale

met Hoboconcerto van J.M.Molter in g

Klavecimbelconcerto van J.S.Bach in d

Kwartet in F van J.M.Molter

Cantate "Mein Herze schwimmt im Blut", BWV 199 van J.S.Bach

 

aansluitend de Koninklijke Zangkring De Netezonen

 

klik hier om verder te gaan naar  de website van

NF KONTAKT vzw

Neurofibromatose (NF) is een nagenoeg onbekende zeldzame genetische aandoening waar 1 op 2500 kinderen wordt mee geboren, al dan niet door overerving via een van hun ouders. Het kan dus elk gezin overkomen.

 

NF kan de huid en het zenuwstelsel aantasten en heeft vele symptomen die invloed hebben op alle mogelijke lichaamsfuncties.

Voorbeelden van de aandoening zijn onder meer leerstoornissen en woekergezwellen die handicaps kunnen veroorzaken of kwaadaardig kunnen ontaarden.

 

Recente vorderingen laten ons toe te hopen op nieuwe behandelingen om de levenskwaliteit te verbeteren voor alle betrokkenen.

 

Naar aanleiding van 25 jaar intensieve samenwerking tussen NF Kontakt vzw en het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid van KU Leuven, werd vorig jaar het Fonds Inés Costa opgericht. Het fonds is genoemd naar een van de vele jonge leden die de strijd tegen NF hebben verloren. Het heeft tot doel wetenschappelijk onderzoek naar neurofibromatose te ondersteunen om dergelijke drama’s in de toekomst te kunnen voorkomen.

 

Naast het ondersteunen van onderzoeksprojecten wil NF Kontakt ook informatie brengen die ervoor moet zorgen dat NF - een van de meest voorkomende zeldzame aandoening - niet langer onbekend is, en begrip en ondersteuning vragen voor de mensen die erdoor werden getroffen.

 

Help ons helpen

 

Samen slagen wij er zeker in om ervoor te zorgen dat NF niet langer een onbekende aandoening blijft.

 

 

U kan ons ook steeds steunen met uw gift op rekeningnummer BE 91 0682-0930-1876 , giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

 

 

Meer info vindt u op onze website of u kan ons ook steeds contacteren op info@nfkontakt.be