Welkom op de site van Nick Claus

Bestel

 

website-hit-counters.com
 

logo

Woord van de auteur

 

‘Je bent gek,’ dacht ik, toen mijn goede vriend Sammy Nieuwborg met het idee van een webpage omtrent de “beruchte” schrijver Nick Claus kwam. ‘Ik neem het webdesign volledig voor mijn rekening,’ zei hij echter gedecideerd, ‘dat is een fantastische leerschool voor mij.’ En overtuigd was ik.

Toegegeven, het is enorm moeilijk voor een jonge schrijver om een vliegende start te nemen in het literaire wereldje. Een debuutroman uitbrengen is als een loterij winnen. Menig bekend schrijver heeft al geuit hoe belachelijk selectief, subjectief en vooral opportunistisch grote uitgeverijen vaak zijn. Ik moet echter bekennen dat mijn ervaring zich beperkt tot een drietal. Standaard Uitgeverij stuurde mij een vriendelijk bedankt met enkele raadgevingen. Toen men bij Houtekiet daarna de moeite deed om mij op één dag drie maal te bellen en de volgende avond een redactrice te sturen, dacht ik dat het snor zat. De teleurstelling toen bleek dat die dame 60 kilometer had gereden om mij simpelweg te melden dat ik talent had, was zo groot dat ik mijn zoektocht daar al bijna opgaf. Uiteindelijk stuurde ik mijn werk via mail door naar Freemusketeers, waar ik na een enorme wachttijd een “go” kreeg. Freemusketeers is zoals de naam al doet vermoeden een gratis systeem om beginnende schrijvers kansen te geven. Het werkt via “book-on-demand”, waarbij een boek pas geproduceerd wordt na bestelling. Het is een fantastisch initiatief dat de commerciële drempel enorm verlaagt. Spijtig genoeg sta je er als schrijver bijna compleet alleen in voor de promotie van je eigen boek en werkt online verkoop niet denderend. Het is immers niet verleidelijk om een boek te bestellen van een schrijver die je niet kent, bij een uitgeverij waar je nog nooit van gehoord hebt. Daarom beschouw ik mijn debuutthriller “Het Incident van de Heilige Oorlog” vooral als een kans om heel dicht bij mijn select publiek te staan. Iedereen die mijn boek gelezen heeft en vragen of opmerkingen post in mijn Gastenboek mag dan ook altijd een persoonlijk antwoord van mij verwachten. Toevallige bezoekers aan deze webstek hebben bij deze dan ook een extra motivatie om mijn boek de kans te geven die het toch wel verdient en het te bestellen op freemusketeers.nl ,nnbh.com , libris.nl,eci.nl, of bol.com. Ook mensen die een interessant contact voor mij hebben of mijn boek in hun winkel willen verkopen, mogen mij altijd contacteren via mijn gastenboek of via mail Een volgend boek is in de maak, maar zal hoogstwaarschijnlijk nog lang op zich laten wachten. Spanning zal er opnieuw in vertegenwoordigd zijn, maar emotionaliteit zal een nog sterkere inslag krijgen!

 

Ten slotte wil ik nog enkele mensen extra bedanken: Sammy Nieuwborg, voor zijn tijd en moeite bij het maken van deze webstek, Melissa Van de Velde, voor vele prachtige foto’s (de coverfoto van het boek incluis) en Inge Van Bemten, voor haar grote enthousiasme en eerlijke recensie. Ook een woord van dank voor het KAD en de zeer getalenteerde leraars Nederlands waar ik daarginds les heb van gekregen.