DE PERSONAGES

ironman thor hawkey captain america hulk blac kwidow nick furry phil coulsen marie hill loki avengers twee avengers twee

ACTEURS

robert downey jr.

Iron Man

Robert Downey Jr.

Hij werd bedacht door Stan Lee, Larry Lieber, Don Heck en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in 1963 in Tales of Suspense. Er zijn ondertussen al 3 films van Iron man. Tony start of Iron man is een genie op het gebied van mechanica en technologie. De acteur in het stalen pak is Robert Downey Jr.

chris hemsworth

Thor

Chris Hemsworth.

Hij is gebaseerd op dondergod Thor uit de Noordse mythologie. Hij werd bedacht door Stan Lee, Larry Lieber en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in 1962. Thor is zowel nobel, arrogant als zelfverzekerd. Thor schept vaak op tijdens een gevecht en gebruikt dit als een manier om zijn moraal te ondersteunen.

jeremy renner

Hawkey

Jeremy Renner

Hij werd bedacht door Stan Lee en Don Heck, en verscheen voor het eerst in 1964. Hawkeye is een gekostumeerde boogschutter, die een groot aantal verschillende pijlen als wapens gebruikt. Hawkeye heeft geen bovenmenselijke krachten. Hij bezit wel een uitzonderlijk hogere kracht dan een normaal mens.

chris evans

Captain America

Chris Evans

Hij werd ontworpen door Joe Simon en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in Captain America Comics. Captain America was een van de populairste superhelden van Marvel Comics gedurende de Golden Age van de superhelden. Dankzij het Super Soldaten serum is hij veranderd van een zwakke jongeman in de "perfecte mens".

mark ruffalo

Hulk

Mark Ruffalo

De Hulk, alias Dr. Robert Bruce Banner werd gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby. De Hulk gaat vaak door voor een superheld, maar is in feite meer een antiheld. Hij moet dan ook vaak andere helden van zich afslaan. Sinds zijn eerste verschijning is de Hulk een van 's werelds herkenbaarste stripfiguren geworden.

samuel l Jackson

Nick Furry

Samuel L. Jackson

Hij werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en verscheen voor het eerst in 1963. Fury was in zijn beginjaren leider van een elite-eenheid van het Amerikaanse leger. Later werd hij een CIA agent, en vanaf Strange Tales #135 werd hij veranderd in een soort James Bondachtige spion die werkte voor de fictieve organisatie S.H.I.E.L.D.

scarlett johansson

Black Widow

Scarlett Johansson

Zij werd bedacht door Stan Lee, Don Rico en Don Heck in 1964. Black Widow is een spionne en huurmoordenaar die getraind was door dezelfde mensen die Natasha Romanova trainden. Ze trok zich terug op Cuba, waar ze een succesvolle zakenvrouw en model werd. Ze werd teruggelokt naar de Verenigde Staten door S.H.I.E.L.D.

clark gregg

Phil Coulsen

Clark Gregg

Anders dan veel andere personages uit deze films is hij niet overgenomen uit de strips van Marvel Comics, maar speciaal voor de films bedacht. Nadien is hij wel alsnog aan het Marvel Universum toegevoegd. Het personage maakte zijn debuut in de film Iron Man uit 2008, en speelde mee in Iron Man 2, Thor en The Avengers. Hij is lid van S.H.I.E.L.D.

cobie smulders

Marie Hill

Cobie Smulders

Ze werd bedacht door Brian Michael Bendis en David Finch. Marie Hill speelde al mee in Iron Man, Captain America en behoorde tot het team van S.H.I.E.L.D.

tom hiddleston

Loki

Tom Hiddleston

Gebaseerd op de god Loki uit de Noorse Mythologie. Hij verscheen voor het eerst in de strip Venus in 1949. Daar werd hij afgebeeld als een van de Olympische goden verbannen naar de onderwereld. Loki’s belangrijkste bijdrage aan de Marvel-strips is ongetwijfeld het feit dat de originele Avengers zijn ontstaan dankzij hem.

NIEUWS

The Avengers Age Of Ultron

Oktober 5, 2013

Eind April 2013 is de tweede film van The Avengers te bewonderen in de cinemazalen. De film is opnieuw geregiceerd door Joss Whedon. Robert Downey Jr., Chris Evans, Samuel L. Jackson en alle andere sterren zijn er terug bij. Er zullen een aantal nieuwe gezichten te zien zien maar vooral de oude. De volledige lijst van acteurs wordt later nog bekend gemaakt.!

De Humo over The Avengers

Augustus 16, 2013

Yes! Dit is nu eens wat we een deftige superheldenprent kunnen noemen: meeslepend, knetterend van de actie, de adrenaline in uw lijf geregeld tot het kookpunt brengend, een beetje campy, en met een perfecte balans tussen relativerende humor en bittere ernst. Het avontuur van 'The Avengers' begon eigenlijk al in 2008: in een korte scène die achter de eindgeneriek van de eerste 'Iron Man'-film verborgen zat, kreeg superheld-playboy Tony Stark (Robert Downey Jr.) in zijn laboratorium het bezoek van S.H.I.E.L.D.-directeur Nick Fury (Samuel L. Jackson), die vervolgens de historische woorden 'I'm here to talk about the Avenger Initiative' uitsprak.

Lees verder

Captain America II

Juli 22, 2013

Het is niet altijd even gemakkelijk om de continuïteit tussen de vele films in het Marvel Cinematic Universe te volgen. The Avengers bracht in 2012 de vier bestaande franchises bij elkaar, maar de komende tijd krijgen die franchises nog hun eigen films. En er komen nieuwe titels, zoals Guardians of the Galaxy en Ant-Man. Kortom: de continuïteit in de gaten houden is belangrijk.

Lees verder

Contacteer ons

Marvel Studios, Inc.

house
Industrieweg 232,

9030 Gent-Mariakerke

iphone
(+32) 9 234 86 00
brief

In opdracht van de Arteveldehogeschool

marvel studios
Scroll To Top