Het team

Wij zijn 11 leerlingen en 3 leerkrachten van Edugo campus De Toren. Wij krijgen de kans om tijdens de herfstvakantie op inleefreis te gaan naar Ethiopië om daar een van de projecten van "Brothers of good work" te steunen.

Het project

De "Brothers of good works", hier bij ons meer bekend als de "Broeders van Glorieux", zijn al lange tijd aanwezig in Ethiopië. Ze hebben daar reeds vele projecten opgestart voor de aller armsten. Dit voornamelijk in de hoofdstad Addis Abeba, waar maar liefst 80% van de 5 miljoen inwoners in krotten leeft. Ze proberen dit allemaal te verwezenlijken met inkomsten die voornamelijk via liefdadigheid zijn verworven. De broeders zelf leven dan ook in uiterste soberheid en al hun inkomsten en inspaningen gaan naar de projecten.

De reis

Wij, de leerlingen en leerkrachten, gaan 10 dagen naar daar. We gaan daar de projecten gaan bezoeken en proberen mee te helpen. Maar we hebben ook eigen activiteiten voorzien. Zo hebben we bijvoorbeeld ook een speeldag georganiseerd voor de weeskinderen. Ook voor de bejaarden is er door ons een dag met activiteiten voorzien. Het afgelopen jaar hebben we geld ingezameld, we zullen dit tijdens de reis overhandigen aan de broeders.

Groepsfoto

vlnr: Nele (lkr), Laura, Brecht, Emma, Manu, Maya, Jade, Ruth, Flore, Eva, Melissa, Evelyn (lkr), Jordy, Mia (lkr)