Hallo allemaal,

 

 

Ik ben Brigitte.  Ik ben 38 jaar, gehuwd, geen kinderen, maar wel vier poezen.

 

Ik ben eigenlijk al tien jaar geleden begonnen met schilderen.  Ik heb lessen gevolgd aan de academie voor Schone Kunsten te Gent. Ik deed dat heel graag.

Mijn favoriet gaat toch uit naar het schilderen van dieren, en fantasie.

Ik heb wel een hele tijd niet in staat geweest om te schilderen en te tekenen daar ik in 1998 geveld ben geweest met een nekhernia, en dan nog in 2000 nog maar eens, met operatie tot gevolg.  

Niettemin schilder ik nog, maar geen uren meer aan een stuk door, het is even verder doen, en weer wat rusten, maar het fijne gevoel van het schilderen blijft, dat kan iedereen die schildert wel beamen, wat een voldoening dit geeft.

Ik heb ook tentoonstellingen gedaan, en ik vond het fijn als men mij zei: 'je schildert uit de buik', ja, ik hou ook ervan om mijn gevoel op het doek te zetten. Ik gebruik ook symboliek in mijn schilderijen, het heeft altijd een betekenis, maar wat voor mij van deze betekenis is, kan weer iets anders betekenen voor een ander.

Natuurlijk, met dierenportretten is dat anders, dan probeer je het dier met zijn karaktertrekjes op papier te krijgen, en daar heb ik al vele complimentjes voor gehad.