Ons Huis


Go to content

******************************************************************************
Vanaf 22.09.08 vind je de nieuwe foto's op http://huis.hugobrouwers.be
******************************************************************************


De dallen liggen erop, de kelder is klaar! (22.09.08)

De binnenmuren zijn gemetseld. Het voegwerk is van onze eigen hand, na enkele meters waren we niet meer te stoppen. De buitenkant moest tweelagig met bitumen (zwart) ingesmeerd worden om de beton te beschermen tegen ongedierte. Een heel karwei, daarvan getuigen onze zwartgestippelde kleren!


De kelder krijgt vorm (6.09.08)

De keldervloer werd op maandag 1 september gegoten en gepolierd. Woensdag en donderdag hebben Deef en pa geholpen bij het plaatsen van de bekisting voor de eerste helft van de kelderwand. Vrijdag werd de beton erin gegoten, zaterdag hebben we de bekisting weer losgemaakt. Dank je voor de hulp daarbij, Roberto!


Keldervloer bekisting (25.08.08)

De werfkast werd aangesloten, de droogzuiging geplaatst en dan kon het grote werk beginnen. De grondwerker heeft de kelder uitgegraven, maar liefst 20 camions zand werden weggevoerd. En dan ligt er nu nog een zandparadijs (in Hugo zijn ogen) klaar om achteraf mee aan te vullen. De aannemer, Andre, is maandag 25 augustus gestart met het plaatsen van de bekisting van de keldervloer. Wij hebben hem daar aardig mee geholpen. Toch behoorlijk zwaar om te schuppen, die kleigrond op 2,5 meter diepte! Maar goed op het einde van de dag lag de aardingslus in de grond en was er al mooi vorm gegeven aan onze kelder.


Van 'bos' naar 'bouwgrond' (5.07.08)

Gedaan met zagen over bomen zagen... Ze liggen om, alles wat in de weg stond, hup, tegen de vlakte. Met een extra duwtje van de grondwerker lag zelfs een dikke eik meteen om, precies waar we'm wilden hebben. Nu de zwarte teelaarde is afgeschraapt is ons 'bos' ineens een 'bouwgrond' geworden! Wat een zaligheid, ons nieuwe huis komt alsmaar dichterbij ...Bouwvergunning: helemaal oké! (3.07.08)

Het is officieel. De bouwvergunning wordt door het architectenbureau afgehaald bij de stad. Binnenkort hebben we ze eindelijk in handen!Bomen zagen (27.06.08)

We blijven nog even bezig met die bomen. Met een beetje hulp van vrienden met een kettingzaag gaat het nu wel behoorlijk vlot vooruit. Met dank voor de hulp, heren!Bouwvergunning: oké! (25.06.08)

Het is officieus al bevestigd, de bouwvergunning is in orde. Nu nog even afwachten tot de originele vergunning wordt afgeleverd door de stad.Sondering (18.06.08)

De sondering is uitgevoerd. Hier en daar zie je een smal gat in de grond waar de boring is gedaan.Bomen zagen (24.05.08)

We hebben het plan voor de sondering ontvangen van de architect. Op die plaatsen moet de bouwgrond gemakkelijk toegankelijk zijn. Nog meer boompjes zagen en twijgjes uittrekken. We genieten nog steeds van elk moment. Met onze voeten hebben we al een omtrek getrokken van ons toekomstig huis, zo kunnen we al 'n beetje wegdromen.


Struiken en kleine bomen ruimen (10.05.08)

Eindelijk mogen we echt starten. We hebben een heel pad vrijgemaakt. Het is hard werk maar puur genieten omdat we op ons allereigenste stuk grond aan het werk zijn. We genieten van de omgeving, werden alvast welkom geheten door onze nieuwe buren en ook de huidige -gevleugelde- bewoners zijn alvast een kijkje komen nemen. De pas afgezaagde bomen bieden een mooi uitkijkpunt.


Inbuizing van de gracht (einde april '08)

Infrax zorgde voor de inbuizing van de baangracht waardoor we nu toegang hebben tot ons perceel. Om de stabiliteit van de grond na te gaan moet er een sondering gebeuren. Hiervoor is toegang tot het perceel noodzakelijk. Struiken en kleine bomen moeten daarvoor verwijderd worden.


Uitvoeringsplannen

Gelukkig hoeven we niet met onze vingers te zitten draaien. Intussentijd maakt de architecte de lastenboeken klaar en bespreken we de details. Toch nog even om praktische redenen de achtergevel herbekijken. Een raam dat toegang verleent tot het plat dak aan de achterkant geeft toch wat meer vrijheid. En toch esthetisch verantwoord.


Naar Stedenbouw (8.04.08)

Op 8 april heeft de architecte ons definitieve plan bij de dienst Stedenbouw binnengebracht. Vanaf dan minstens 75 dagen wachten.


Eerste voorontwerp

De voor-, zij- en achtergevel vielen meteen in de smaak. Dit was de nagel op de kop. De indeling van het gelijkvloers was volledig naar onze eisen en wensen. De architecte had met alles rekening gehouden, het resultaat was verbluffend. Alleen de keldertrap moest naar de garage schuiven, dat is praktisch gezien interessanter. Op de bovenverdieping moest de dressing verschuiven want die wilden we graag laten aansluiten op de masterbedroom. Daardoor kwam de badkamer centraal te liggen. Wat ons meteen aanstond was het idee om de kinderkamers samen met de logeerkamer aan een kant te plaatsen. Zo hebben ze hun eigen hal en zijn die kamers 'verbonden'.


Verlijden van de notariele akte (21.01.08)


Op 21 januari werd de aankoop van onze bouwgrond officieel. Intussen was ook ons huisje in de Bosstraat verkocht en mocht de architecte werk maken van het voorontwerp.


Aankoop bouwgrond (11.07)

In november hebben wij de verkoopsovereenkomst getekend van onze bouwgrond in Kuringen-Heide. Het begin van een spannend avontuur!


Back to content | Back to main menu