BARCELONA (SP - Catalonië)
zo 25 juni 2006
Op weg naar Barcelona (via autostrade) stop ik nog even aan een benzinestation waar we ons vuil water en wc lozen. Water tanken lukt me niet omdat ik een koppelstuk niet heb voor mijn waterslang. We zullen later eens moeten gaan shoppen want zulk groot koppelstuk hebben we niet bij (later 3x nodig gehad).

We komen aan in Barcelona. Het is 17u. Via ons dochter die in Palma woont, hebben we geboekt bij Iscomar. Maar we moeten onze kaarten nog afhalen in hun hoofdkantoor. De GPS zegt : neem op het ronde punt de negende afslag ! Euh ! Negende ?? Pffff, dat gaat niet hé meiske. We geraken toch in de nabijheid van het hoofdkantoor "Trade center", maar de parking is gelimiteerd tot 2m20, dus parkeren we maar waar we niet mogen... Na een uurtje aanschuiven geraak ik toch aan mijn incheckkaarten. Heen en weer voor MH + 2 personen kost 550.

De ferry komt aan rond 19u30 en vertrekt rond 22u30. Van het Trade Center naar kaai D is het nog 4 km en we passeren politie en douane. Op de kaai staan reeds diverse buitenlandse vrachtwagens. Wij zijn de enige mobilehome. Na aankomst van het schip en ontscheping van de voertuigen die van Palma komen, worden eerst de vrachtwagens aan boord gereden, en dan pas wij en de auto's. Overnachten in de MH mag niet. We moeten naar dek 3 en 4. Op dek 3 staan grote salons en is er een bar die sluit om 23u30. Op dek 4 staan honderden slaapzetels en enkele tv's. De airco's draaien volop. Het is "lekker" fris en om te slapen zijn er dekens beschikbaar. Wij hebben ons eigen kussens en fleeces meegenomen.

De overtocht duurt zo'n 7 uren. Wij sliepen in een divan en dat viel goed mee. Je kan natuurlijk mits extra bijbetalen een kajuit nemen. Bij onze aankomst zien we de zonsopgang in Palma de Mallorca. Het is 6 uur 's morgens. De ontscheping duurt zo'n half uurtje. Nu nog onze dochter oppikken en gaan we toeren op Mallorca.
<< Terug naar hoofdpagina of verder naar PORTOCOLOM>>