CAMARET (Bretagne - F)
- Overnachting + stadsbezoek -
19 aug 2004

Dag 5 : donderdag 19 augustus 2004

Na ons middagmaal in St-Thégonnec vertrekken we weer. Een bui plenst alles nat. Via Sizun Le Faou doorkruisen we Bretagne. Brest bezoeken we bewust niet. Volgens onze gids is er niets speciaals te zien. We rijden naar het schiereiland van Crozon. Dit is het Bretagne van de steile klippen, woeste heide en kleine strandjes. We zoeken een camping of servicestation met electriciteit, maar noch in Sizun, lHôpital-Camfront of Le Faou komen we aan ons trekken. We stranden in Camaret op de MH parking nabij La Pointe de Pen-Hir (3 per MH), maar de zuil is defect sinds begin augustus. Beide batterijen van ons fototoestel zijn plat en we moeten op zoek naar wat 220V electriciteit. Vlakbij is een tweesterren camping du Cannic. We betalen nog geen 10, electriciteit inbegrepen.


Haven Camaret

La Tour Vauban : versterkte toren in de haven.

Kapel Notre-Dame-de-Rocamadour (16de eeuw). Veel Scandinavische pelgrims kwamen in Camaret aan wal.

Woeste kust.In de haven liggen veel vissersboten op te roesten.

Rijen menhirs van Lagat Jar.

Op een duin, vlak voor de zee, staat het puin van het huis van dichter Saint-Pol-Roux. Het landhuis werd in 1944 helemaal verwoest. Saint-Pol-Roux overleed in 1940.

Rijen menhirs van Lagat Jar.

MH Parking van Camaret.

Woeste, ongerepte kust.

Op de top van Menez Hom. Waarschijnlijk een vulkaan, die al heel lang uitgedoofd is. 330 m hoog en met een adembenemend panorama. Parking vlakbij de top. Dit is het meest woeste en onherbergzame plekje van Bretagne. Geen boom, geen huis, geen kapel te zien.