CAP FREHEL (Bretagne - F)
- overnachting + natuurwandeling -
16 aug 2004

De MH parking situeert zich vlakbij de vuurtoren.

Dag 2 : maandag 16 augustus 2004

Via Abbeville – Le Havre – Caen passeren we de 1ste bekende steden van Bretagne Mont-St-Michel – St-Malo – Dinard. Er breekt een onweer los. Alles wordt zwart. De regen gutst met bakken naar beneden. We staan met duizenden anderen stil op de autoweg. Dit onweer komt in mijn “persoonlijke onweersranking” op de 2de plaats (Bagur in Spanje is nr 1 – toen stond alles in een paar minuten 10 cm onder water).
In de buurt van Cap Frehel doen we eerst wat inkopen. Het is 16u. Met Pasen is de parking gratis, maar nu vraagt men 2€ voor 24 uur parkeren. Er staan 700 km op de teller. Ik ben moe. We doen nog een wandeling op de rotsen en bekijken de mooie baai. Op de parking staan een 40-tal Italianen, 1 Belg en 2 Fransen.

Côtes d'Armor is een bekende kuststrook met een zeer sterk afwisselende natuur. Rustig, kleur- en vogelrijk is Cap Fréhel met zijn wijdse panorama's.

In vergelijking met de andere kuststroken in Bretagne is deze vrij 'braaf', toch heeft ze iets bijzonders en lokt dan ook vele bezoekers. De rotskust is begroeid met mos, bloemen, kruiden en gras. Dit zorgt voor een prachtige kleurencombinatie met de zee als achtergrond. De panorama's zijn verschillend en prachtig. Er is ook een vogeleiland tegen de kust gelegen, je kan er uren naar turen. Op Cap Fréhel kan je wegdromen en opgaan in de geluiden van de natuur. Als je het wandelpad volgt, loop je weg van de toeristenstroom en vind je eenzame plaatsjes.