CASTEL GONDOLFO (I - Lazio)
- Bezoek buitenverblijf paus -
20 aug 2005
20/08/05 - zaterdag - 2.100 km

We rijden door de streek van de Castelli Romani (Romeinse kastelen), over de hellingen van de Albaanse bergen, die van vulkanische oorsprong zijn. De kraters zijn nu meren. Wanneer het in Rome te warm wordt, gaan de inwoners van de hoofdstad graag naar deze streek. Ze vinden er rust en koelte. De wegen liggen er slecht bij. Ook slechte richtingsaanwijzers. Wijzen soms alle richtingen uit. Er zijn ook véél reclameborden zodat je het noorden kwijt raakt. En dan moet je dubbel oppassen op de weg want de Italianen lappen veel verkeersregels aan hun laars.

Onze reisweg : Ostia Antica - Lido di Ostia – Kustweg S601 – Pomezia – Albano Laziale - Castel Gondolfo.

Het is 17u00 en we leggen de riem eraf. De MH-parking is goed aangeduid en ligt achter een appartementsblok. Er is geen schaduw. We staan op asfalt en er is verlichting. Er zijn sanivoorzieningen én vuilbakken. Maar het is een échte doorgangsparking.

We bezoeken Castel Gondolfo dat in feite maar een klein plaatsje is. Het is het zomerverblijf van de paus. Twee Zwitserse wachten staan onbeweeglijk voor zich uit te kijken.

Wij staan helemaal alleen op de parking. Niemand anders bleef slapen. Een vijftal Italiaanse MH's komen er lozen en water tanken, en rijden dan weer weg. Eéntje deed dat om 1u30 's nachts. We werden gewekt door hun lawaai. Ook dat zijn Italianen… ze kennen geen uren.


Groot meer in krater van uitgedoofde vulkaan.

21/08/05 - zondag - we vertrekken we naar Pompei !