CASTELJAU
(Ardèche - F)
ma 11 juli 2006 pm + na
Ramp o ramp ! We zijn in Frankrijk en hebben nog geen wijn om mee te nemen naar huis ! "Waarom niet eens passeren in Casteljau bij die wijnboer die dat bos daar heeft aan de rivier ?", vraagt mijn vrouw. "Dat is wél in de Ardèche hé. Al eens gezien op de kaart welke kronkelende wegen we moeten nemen ?" vraag ik. Maar "vrouwtjelief" wint, en we rijden naar de Ardèche ...
Dit is een FRANCE PASSION adres. Te vinden op pagina 79 boek 2006. Marie & Alex Biscarat. Domaine de Cassagnole. Goede wijn ! Smaken verschillen natuurlijk, maar wij kiezen altijd de Merlot. Je komt via de D104. Vermijd de moeilijke doorgang "Bois Païolive (is te doen, maar smal). Neem de D252. Na 3 km, het bord "Domaine de Cassagnole" volgen. Aan de containers het bord "Poids lourds" volgen. Dit laatste niet vergeten aub, want anders rij je je vast in het centrum van het dorpje. In aug 2003 had ik niet opgelet en het is zweten om er door te geraken ! Het is centimeterwerk ! Maar laat dit u niet weerhouden om naar hier te komen. Het is hier zo goed en rustig. Zie ook mijn verslag van aug 2003 om méér te weten van de omgeving.

Aangezien we hier in augustus 2003 ook al eens waren, kennen we dus de weg.

L 04° 13' 18" E / B 44° 24' 03" N

Zicht vanaf de camperplaats op de wijnvelden rondom.

Inrit aardeweg : L 04° 13' 17" E / B 44° 23' 59" N

Ook Casteljau zelf is te zien. We wandelen door de wijngaard naar de boer en melden ons aan. We kopen enkele kartons wijn die hij ons 's avonds komt brengen.

Via een weggetje door zijn bos, komen we aan de rivier.

Er zijn diepere plaatsen waar we kunnen zwemmen.

De natuur is hier prachtig.
<< Terug naar hoofdpagina of verder naar LE PUY EN VELAY >>