COUCY-LE-CHATEAU-AUFFRIQUE
(F - Aisne)
5 juni 2006
Na ons bezoek aan Laon, rijden we nog eens langs COUCY-LE-CHATEAU-AUFFRIQUE. Via kleine binnenwegen komen we voor een poort te staan, welke ik niet durf door te rijden. We parkeren dan maar voor de poort. Het dorp is volledig ommuurd en er is ook een kasteelruïne. We wandelen de bewegwijzerde route rond het dorp naar de kasteelruïne en keren dan terug via het centrum naar onze parkeerplaats.

Wel erg smalle doorgang. De hoogte staat aangegeven : 3.3 meter, maar de breedte niet...

Wandelen op en langs de "remparts", de ommuring.

Botanische tuin, gratis inkom.


Het is feest in Coucy en op diverse plaatsen zijn de mensen middeleeuws gekleed.

Uitzicht over de streek.

Centrum, straatje naar de kerk.

Kerk

Brug

"middeleeuws" schiettoestel

Weg naar de kasteelruïne.

Je kan ook via de normale weg in het dorp geraken, alwaar een pleintje is waar je eventueel kunt overnachten. Op de achtergrond het gemeentehuis.

Inkom van de kasteelruïne. Dit hoog op een rotspunt prijkende kasteel werd gebouwd door Enguerrand III de Coucy in het begin van de 13de eeuw en afgebroken door Mazarin in 1652.

De ruïnes, verstevigd door Viollet-le-Duc, blijven indrukwekkend, ondanks de schade toegebracht door de vernietiging van de befaamde slottoren gedurende de 1ste wereldoorlog.
Betalende inkom. Redelijk duur voor een ruïne.

Hiermee beëindigen we onze voorjaartrips en kijken we uit naar onze grote vakantiereis. Deze gaat naar Mallorca en start met onderstaande link naar Gury.

<< Terug naar hoofdpagina of verder naar GURY >>