COLLIOURE (F - Pyrénées-Or)
zo 25 juni 2006

Dag 3 : van Port-Leucate naar Collioure is maar een 50 km. Ik let niet goed op en de GPS stuurt mij over de snellere 4-vakswegen naar Perpignan. Er bestaat nochtans een mooie weg langsheen de kust. Gelukkig is het zondag en doorkruisen we Perpignan in een mum van tijd. 't Zou tijdens een weekdag niet waar geweest zijn.

Een goede raad : rij op zondag NIET naar het centrum van Collioure. Het is er markt en je moet keren op een wel erg klein rond puntje. Volg de wegwijzers naar de MH-parking die wat hoger op de berg gelegen is. Je betaalt er 4 parkeergeld , maar je mag gratis (het ganse gezin) met een navettebus meerijden naar het dorp. Het busje is elke 10 minuten heen en weer. Lozen, water tanken enz inbegrepen in de prijs. Nog hoger de berg op is het kerkhof alwaar een prachtige picknickplaats is aangelegd. Ook daar kan je rustig parkeren.

COLLIOURE is een kleurrijk Catalaans dorp dat zowel door bergen als door de zee omgrensd is. Pastelkleurige huisjes, oranje daken, bloemrijke balkons, geelbruine stranden, blauwe zee, ... gewoon prachtig.

Na ons bezoek aan Collioure rijden we door naar Barcelona. We hebben een ferry te halen.


Grote parking in diverse etages (ook voor auto's en bussen). Alle MH-faciliteiten : lozen, tanken enz.

Markt in Collioure. Ansjovis is hier de specialiteit. Alhoewel wij hier heerlijke olijven op zijn provencaals kochten...

Aan het strand.


Allerlei pastelkleuren.

Interieur van de Notre-Dame-des-Anges

Achter de kerk ligt de oude Moorse stadswijk met haar lage huisjes en smalle kronkelende kasseistraten.

Het Château Royal domineert de haven van Collioure.


De versterkte Notre-Dame-des-Anges is een kerk in barokke stijl die bijna in zee staat. De vuurtoren is in de kerk opgenomen als klokkentoren.
<< Terug naar hoofdpagina of verder naar Barcelona >>