DE PANNE (B)
18 + 19 + 20 nov 2005
Duinwandeling - Mossels eten - VTT race kijken

De MH-parking op het Koningsplein in De Panne. Parkeren van 8 tot 23u. Verboden kamperen. En een lijstje van de campings in de buurt... Iemand zal toch eens de schepen van toerisme moeten uitleggen wat het doel van een mobile home is.

Zaterdagmorgen. De MH-parking stond natuurlijk afgeladen vol. Ook op het Koningsplein zelf stonden voor deze gelegenheid tientallen MH's van de renners.

Zaterdagnamiddag. De Olmendreef. We zijn op weg naar het Natuurcentrum De Nachtegaal. Gratis toegang.

In het natuurcentrum leren we vanalles over de duinen, en de dieren die er wonen. Maar ook diverse interessante gegevens van de zee, het strand en de duinen.

Vooral de duinlandschappen tussen Duinkerke en de Ijzermonding worden belicht. Aan de infobalie kregen we folders met informatie over de diverse wandelroutes die hier starten.

We kozen voor de Oosthoekwandeling (3.7 km) die aansloot op een stuk van de Sleedoornwandeling (1 km). We maakten een prachtige natuurwandeling. Theo op kop, gevolgd door zijn kleindochters en Maria.

De wandeling start in een aangelegd bos.

Dit moest iets worden zoals in Le Touquet : prachtige huizen in een bosrijke omgeving, maar de huizen werden tegengehouden en het bos bleef bestaan.

Van L naar R : Leo, Theo, Marina

Prachtig gekleurde zwammen.

Maria met haar kleindochters.

Rond 16u30 waren we terug op de parking en spraken we af om met zijn allen mossels te gaan eten : het 3de Beach Endurance Mosselfestival kon beginnen !

De vrouwen kiezen de menu. 't Zal toch mosselen worden, Dames ! Van L naar R : Ingrid, Maria en Els.

Voilà. Mosselen-friet à volonté met een lekkere frisse fles witte wijn !

Marina en haar tweelingzus waren ook van de partij ! Ze aten voor twee :-)

Op de terugweg hebben we Leo apart doen lopen. Er plakte iets onwelriekends onderaan zijn schoen...

Zondagmorgen 10u. Verzameling van de renners aan de start voor de internationale mountainbikewedstrijd "Panne Beach Endurance".

En dan de start. Niet te missen !

Plassen zijn spectaculaire plaatsen om te zien.

Het hoogste rugnummer dat we zagen was 1440. Velen van mijn "genodigden" waren onder de indruk van deze fysiek uitputtende sport.

Björn Rondelez wint deze zware wedstrijd. Dit jaar had ie al 3 van de 4 strandraces gewonnen en vandaag behaalde hij zijn 4e strandrace-overwinning. Nico Berckmans werd 2e, Rudi VanHouts 3e.

We nemen afscheid. Bedankt aan Leo en Els, Theo en Maria, Luc en Ingrid en de kinderen voor het aangename weekend. Tot op Campersite ! Of tot op 26 nov 2006 !