FOLLONICA (Toscane - I)
- Overnachting -
18 aug 2005
18/08/05 Donderdag

Na ons bezoek aan Massa Maritima komen we aan in FOLLONICA. Op de parking van het grootwarenhuis staan 10-tallen MH’s. Het is 15u30. Na onze shopping staan er nog slechts drie.Blijkbaar wordt deze COOP druk bezocht door MH’s…

We rijden richting Punta Ala. Onderweg zien we een grote parking waar een 20-tal MH’s staan. Lekker onder de bomen. Mooie plaats. We kunnen nog een uurtje naar de zee gaan.

Het is al 19u en we gaan eten. Avondeten : worst gebakken op onze Campinggaz BBQ. Langzaam laten bakken. Er verschijnt een mooi bruin korstje.

We zien de MH’s één voor één wegrijden. Niemand blijft hier slapen ? Een Italiaan stapt ons toe en geeft de verklaring. “Zie je die caravans daar ?, en hij wijst met zijn vinger naar een achtergelegen stuk grond. “Dat zijn Roma-zigeuners. Niet te vertrouwen”. Voor ons waren het gewone vakantiegangers. Het waren niet zoals in Frankrijk, grote bestelwagens met nog grotere caravans. Dit waren gewone auto’s met gewone caravans. Ze stonden in een groep van 3 met zelfs 2 MH’s bij. “Wij gaan naar de parking van de COOP waar het veilig is én er is verlichting.”, zegt de Italiaan. We bedanken hem en zetten aan richting COOP. Het is ondertussen pikdonker geworden.

Op de parking van de COOP staan minstens 20 MH’s. En ja hoor, al de MH’s die op de andere parking stonden, staan hier ook. De Italianen zwaaien ons zelfs toe, iets wat ze normaal nooit doen. Ze waren gelukkig dat ze een buitenlander miserie bespaard hadden.

De nacht op de parking was redelijk goed. Eén spannend moment : een getik, dubbel zo snel als de ontsteking van de frigo en dan met tussenpozen lawaai op de bâche van de fietsen. Even naar buiten gepiept : de automatische watersprinklers waren in actie gekomen...

De volgende morgen rijden we door naar Orbetello.