LACROIX-SUR-MEUSE
(Meuse-F)
do 13 juli 2006 nacht

We passeren Troyes - Chalons-en-Champagne - Epernay - Verdun. Er staan 258 km méér op de teller en komen rond 18 uur aan.
Dit is een FRANCE PASSION adres. Te vinden op pagina 250 in het boek 2006. Bruno Gafour. Auberge de la Pêche à la Truite. Op de weg Verdun-Saint-Michiel (D964). In Lacroix-sur-Meuse de D109 nemen richting Seuzey. Na een kilometer of 4 zie je het domein. Het is ook een hotel-restaurant.


De maas kronkelt zich doorheen een mooi landschap.

De witte koeien kijken mij nieuwsgierig aan.

L 05°32'01" E
B 48°58'57" N

We waren hier al eens in 2003. Toen konden we geen forel barbequen omdat het regende. Nu is het prachtig weer en ik vraag de mensen 2 verse forellen. Prompt gaan ze vissen !

En vers zijn ze ! Levend vers. We mogen kiezen wat we willen.

We betalen 7.5 voor 2 zalmforellen van elk 1 kilo.

De vis wordt ter plekke gereiningd. Klaar voor de barbecue !!

Honderdduizenden forellen leven hier in diverse vijvers.

Mooie natuurlijke omgeving.

We staan hier héél goed, maar er is een groot probleem. Naast ons staan paarden. En paarden zorgen voor paardenvliegen of horzels. Deze vervelende insekten kunnen heel erg steken. We moeten spijtig genoeg ons BBQ idee opbergen.

Ik vertel de eigenaar van het horzelprobleem. De paarden staan er tijdelijk zegt ie. Hij had gasten die met die paarden op reis waren en die kregen hier een luxewei. Toch niet getreurd. Dit France Passion adres is ook een restaurant, weliswaar gespecialiseerd in forel, maar het heeft ook andere gerechten. Het heeft ons ook gesmaakt.

Mogelijkheid voor electriciteit mits 3. Andere fasciliteiten zijn er niet. Je overnacht hier heel rustig. Geen schaduw, weinig verlichting en op gras.

Een aanrader, zolang de horzels er weg blijven.
<< Terug naar HOOFDPAGINA of verder naar LA ROCHE >>