LUCCA (Toscane - I)
- Stadsbezoek + overnachting -
16 +17 aug 2005

16/08/05- woensdag

1.450 km ver. We rijden de autostrade af richting centrum. Als bij wonder vinden we onmiddellijk de MH parking want er staat geen enkele richtingsaanwijzer. Op de parking staan veel Italianen, 2 Fransen, een Engelsman dat in feite een Australisch paar was, die via internet een MH in de UK kochten en rondtoerden door Europa voor enkele maanden. Waarschijnlijk de lotto gewonnen, maar zulke dingen vraag je niet hé ! Ze zouden nog naar Cinque Terre gaan, de plaats die wij ontvlucht waren vanwege geen plaats. Maar zij zouden een camping opzoeken.

17/08/05 - donderdag

In de voormiddag bezoeken we LUCCA met de fiets. De binnenstad is volledig verkeersvrij. Het is een zeer aangename stad met diverse monumenten. De moeite waard om te bezoeken. Lucca binnenstad is mooi. Probeer het met de fiets te doen. Want alles ligt nogal ver uit elkaar.

Er zijn veel kleine winkeltjes in de smalle middeleeuwse straatjes. De grootwarenhuizen Pam, Carrefour en Coop liggen net buiten de ommuurde stad.


MH parking Lucca

Bewaakte parking

Arcade

Francesco Carrara.

San Martino, Lucca's prachtige 11de eeuwse Duomo is een mooi voorbeeld van Pisaans-romaanse stijl. De kathedraal is na de Campanile gebouwd, vandaar de verwrongen en asymmetrische uiterlijk van de gevel.

De Campanile. Let op de ramen. Onderaan 1, en naar op elke verdieping eentje meer. Er is afwisselend baksteen en marmer gebruikt.

De San Frediano kerk (12de eeuw)

Statige huizen op het Piazza San Michele

San Martino. Alle zuilen zijn verschillend. De gevel is volledig bekleed met groen marmer. Er zijn 3 verdiepingen met galerijen.

De heilige Maarten siert de voorgevel van de Duomo San Martino

Eén van de figuren die het portaal sieren.

Statige huizen op het Piazza San Michele

De San Frediano kerk (12de eeuw)

Het Piazza dell'Anfiteatro is merkwaardig.

De huizen staan in een cirkel. Hier was ooit een Romeins amfitheater waar 10.000 mensen konden plaatsnemen.

Smalle verkeersvrije straatjes

Hier kan je gerust je fiets gebruiken.

San Michele in Foro

Voorgevel San Michele in Foro, bestaande uit 4 galerijen met zuiltjes. Op de top staan 3 engelen.

 

 

 

 

BETALING PARKING !!

We moeten 20 betalen voor de parking ! Dieven zijn het ! Aangekomen om 20u30 en vertrokken de dag erna om 13u30 kost hier 20. Dat is 10 voor de dag ervoor tot 12u en 10 voor de periode van 12u tot 13u30 !

Dit noteer ik als een eerste negatieve ervaring in Italië.


Boven op de San Michele kerk staat het beeld van de engel Michaël die de draak overwint. Wat opvalt is zijn grote hoofd...

Laat nooit je MH lang achter ... opeens is een wiel weg

daarna lopen ze weg met de achterlichten ...

en uiteindelijk breken ze je deur uit ...

17/08/08 - pm - we vertrekken naar Vinci, alwaar een MH parking en het museum van Leonardo da Vinci is. We nemen binnenbaantjes om de omgeving te verkennen.