NOTRE DAME DES ANGES (Haute Savoie - F)
- Overnachting -
31 aug 2005
31/08/05 - woensdag - 4.107 km

Reisweg : Firenze - A11 - Pistoia - Lucca - A12 - Massa - Carrara - Rapallo - Genova - A10 - Varazze - Savona - A6 - Torino - A32 - Susa - N6 - Col du Mont Cenis - Vanoise - Modane - Notre Dame des Anges.

We hebben op de autostrades opnieuw heel druk verkeer. We proberen nogmaals de kust in de hoop een deftige MH plaats te vinden. Vanaf Genova rijden we de kustweg P1 op. De MH parking in Albissola Marina was weer eentje "zoals haringen in een ton", geen tafeltje of stoelen buitenzetten... pfff ... niet voor ons. Het is 32° C en zeer drukkend warm. We zeggen de kust weeral vaarwel en rijden naar Torino.

We kunnen nu wél stoppen in Susa (op de heenweg onmogelijk vanwege markt). We doen onze laatste inkopen in Italië. Dan beginnen we de klim van de Col du Mont Cenis. 19 km aan 40 à 50 km/u in 2de of 3de versnelling. Het meer boven aan de top ligt nu volledig in de mist en het is slechts 16° C. We zitten op 2.804 m hoogte. We wilden hier aan het meer overnachten maar met dit slechte weer besluiten we op de Franse kant te overnachten.

We stoppen op de parking van de Refuge St-Marie waar we op de heenreis ook al stopten. Het is er nog warm en de zon schijnt. Een Hymer en een Mercedes Vito zetten zich ook rond ons.

Op de parking van La Redoute Marie-Thérèse kan je vrij overnachten. Er staan meerdere MH's op de parking. Geen typische MH-voorzieningen, wel een openbaar toilet.

In de verte zien we een klooster. Het lijkt wel een plaatje uit Tibet.

La Redoute Marie-Thérèse

In de vallei is er een wandelpad, de Via Ferrata du Diable.

Ons nieuwe BBQ-tje doet weer zijn dienst.