PESCHINI (I - Abruzzo)
- Overnachting -
26 + 27 aug 2005
26/08/05 - vrijdag - 2950 km

Reisweg : Castel del Monte - Andria - Barletta - Margherita di Savoia - Zapponeta - Golfo die Manfredonia - Manfredonia - Mattinata - Promotoria Gargano - Vieste - Peschini.

PM - 29°. We rijden door het schiereiland en natuurreservaat Gargano. De kust is bezaaid met grotten en rotsen. Het is het Italiaanse Normandië vanwege de krijtrotsen.

Het is 18u als we stoppen bij Camperarrezzo Marlene, net voor Pischini. De zaak heeft slechts enkele klanten, allen Italianen. Kostprijs : 18€ - 10% als je de Int. Campingcard voorlegt. Electriciteit, wc lozen, water tanken is inbegrepen. Het is een “sportcomplex”, waar je VTT fietsen kunt huren, met tennisterrein, minivoetbal, ping pong, en 3 pony’s. Toffe mensen en een bar. Goede prijs/kwaliteit. Prima verlicht. Op gras + grind tussen kleine boompjes (geen schaduw). Luifel uitzetten en buiten zitten is geen probleem. De betere parking dus.

s' Nachts worden we gewekt door honden in omgeving die een nachtconcert blaffen houden...


Krijtrotsen in Italië.

Mooie, bosrijke wegen.

Een mooie MH parking langsheen de kust.

MH parking "Camperarrezzo Marlene (Peschini)

Een gevallen motorijder wordt verzorgd

En wat later weggebracht met een helicopter.

27/08/05 - zaterdag

We slapen wat uit - ontbijten rustig - opeens op de weg een gepiep van een plotse rem en dan een doffe slag. Vijftien minuten later horen we sirenes. We ruimen rustig op en opeens rijdt een ambulance onze camperplaats op. Er worden bakens uitgezet en gewacht op een helicopter. Een half uur later komt de helicopter aangevlogen. Het opwaaiende stof doet ons wegvluchten achter de MH. Een paar minuten later is de helicopter met de gewonde op weg naar het "opidale". Als we de weg oprijden ligt er een moto in het midden van de weg en staat een geblutste auto op de afrit van een benzinestation. Waarschijnlijk is de auto de weg opgereden en de moto is in de flank gereden. Pech.

De kust weg slingert zich met haarspeldbochten naar omhoog en omlaag. 40 à 50 km/u is het maximum dat we halen. We staan in file om de autostrade op te rijden. Ook op de autostrade is het héél druk. Iedereen trekt blijkbaar huiswaarts. De auto's zitten afgeladen vol. We verlaten de autostrade weer en zoeken de weg naar Atri.