POMPEI (I - Campania)
- Bezoek stadscentrum -
21 aug 2005
21/08/08 - zondag - 2.200 km

Bij ons staan belangrijke toeristische attracties op de borden langsheen de autostrade maar hier op het bord van de eerste afrit op de A3 naar Salerno staat gewoon Pompei Ovest en geen andere aanduiding voor de ruïnes. Op de volgende afslag staan ze wel. Net voorbij de tol staan wel 3 borden voor de ruïnes, maar een T-punt verder geen enkel meer... Logisch gezien zou ik rechts rijden, maar een Italiaanse MH slaat linksaf. Ik volg die. Rij nooit met een MH naar het centrum van Pompei : chaos !! Dan opeens aan de linkerzijde twee MH parkings en drie campings. Ik kies de tweede MH parking. Deze ligt wat binnenin, is bewaakt en verlicht. Prijs : 7 overdag + 14 s nachts = 21 totaal inclusief sani, douches én electriciteit. Geen schaduw. Op de grote parking staan ook de bestelwagens van marktkramers, toeristenbussen en auto's van toeristen. Elke "soort" staat bij elkaar. De campings vragen evenveel, én daar heb je nog de schaduw van de bomen erbij. Mijn advies als het warm is : beter een camping opzoeken voor de nacht.

De zon heeft ons verlaten. We worden getrakteerd op hevig onweer met hagelsteentjes. Toch is het nog 22° na het onweer en warmt alles snel op to zon 29°.

We bezoeken het centrum van het huidige Pompei. Mooi belfort en kerk. Prachtig interieur. Volledig beschilderd. Er is 1 hoofdstraat en gans Pompei paradeert hier van links naar rechts.

We tracteren onszelf op een restaurant. Niet zon toeristenrestaurant maar een écht Italiaans zoeken we. Bar/ristorante GIL vinden we aan de achterzijde van de kerk. We eten vis van de kaart. Zéér lekker ! Grote gambas en gebakken inktvis.