PORTOCOLOM (Mallorca)
ma 26 juni 2006
Dag 5. We komen rond 6u 's morgens aan in de haven van Palma de Mallorca. De zon komt net op. Over de stad hangt de ochtendnevel. Het is een prachtig zicht. Diverse ferries worden geladen en gelost. We stellen de GPS in op het adres van ons dochter en rijden de stad in. Ze heeft een jaar gestudeerd aan de universiteit van Palma. Nu pikken we haar hele hebben en houden op en wil ze ook eens het ganse eiland zien waar ze een jaar verbleven heeft.

In de stad Palma, alsook op de ring is er altijd héél druk verkeer. Eenmaal buiten de hoofdstad zijn alle wegen rustig berijdbaar. We rijden zuidwaards via Llucmajor, Campos, Santanyi naar de "calas" van Santanyi en Figuera. Een Cala is een inham met een strand(je). We hebben pech. De parkings aan de kleine strandjes staan vol. Hmm, het begint dus niet goed. Tot we in Portocolom aankomen. We kunnen met de MH aan de natuurlijke haven staan. Perfect voor de eerste overnachting.

03°15'42"E
39°25'29" N
Paseo de Miguel Massuti

Portocolom ontleent zijn naam aan de Catalaanse spelling van Columbus, en claimt, zoals vele andere plaatsen, de geboorteplaats van de ontdekkingsreiziger te zijn. We vonden er heel prachtig ingerichte resto's en bars. De kade is verlicht en het is er redelijk rustig. Evenwel geen schaduw. De temperaturen flirten rond de 35°. Gelukkig koelt het 's avonds wat af naar een graad of 25°.

opkomende zon in de haven van Palma

Palma ontwaakt

Typische molens sieren het landschap naar Portocolom

Op de kade in Portocolom

Het is een heel klein dorpje met slechts enkele straten

Dat geel slangetje paste precies in dat gaatje voor vers water ...
<< Terug naar hoofdpagina of verder naar PORTOCRISTO >>