ROSCOFF (Bretagne - F)
- overnachting - stadsbezoek - tuinbezoek -
18 aug 2004
Dag 4 : woensdag 18 augustus 2004

Het regent. We rijden op ons gemak langsheen de kustweg richting Roscoff. We passeren Lannion – Morlaix (D73) – en nemen de mooie weg langsheen het water “Tumulus de Barnenez”. We komen aan in Roscoff. Tweede rotonde rechts, richting Ferryhaven. Einde van de weg, bij kapel St. Barbe, weggetje rechts in. Het is een onverharde parking met uitzicht op zee en ruimte voor ongeveer 20 MH's. De parking ligt nogal scheef en grote keggen zijn nodig om horizontaal te staan. Gratis. Met sanizuil. Rustig geslapen.

De frigo slaat op rood – gasfles leeg… De nieuwe fles heeft een nogal rare hendel en ik kan onmogelijk de ontspanner recht op de fles steken. Waarom maken ze nooit standaarddingen ? Met wat gepruts lukt het.

Vlakbij is ook het kapelletje van St-Barbe. Je hebt er een mooi uitzicht op Roscoff. Roscoff is een oud piratennest. Het heeft een zacht winderig klimaat. Bekend is de roze ajuin van Roscoff. De Engelsen zijn er dol op. Het is markt. We bezoeken het oude centrum. De Eglise Notre-Dame-de-Croaz-Batz is 16de eeuws hoog-gotiek met een verrassende renaissanceklokketoren. Merkwaardig zijn de 2 stenen kanonnen gericht op de zee ter waarschuwing van de stadsverdediging. Er zijn 2 knekelhuizen.

Viskwekerij (vlakbij de MH-parking)

De haven (op 5 min stappen van de MH-parking)


Vuurtoren (25m hoog)

Eglise Notre-Dame-de-Croaz-Batz

Eglise Notre-Dame-de-Croaz-Batz

Een uitkijktorentje.

Mmerkwaardig zijn de 2 stenen kanonnen gericht op de zee ter waarschuwing van de stadsverdediging.

Eén van de twee knekelhuizen. Dit is de mooiste.

Het centrum op 15 min stappen van de MH-parking.

Roze ajuin

Roze ajuin aan de muur

In Roscoff zijn oude prachtige huizen te zien. Hier eentje met keldertrap en versierd met ornamenten.

Eglise Notre-Dame-de-Croaz-Batz

Alsof iemand deze rotsen gestapeld heeft.

Kapelletje van St-Barbe (vlakbij de MH parking)

Heel slecht weer... regen, regen ... en regen ...
Vlakbij de MH-parking is een exotische tuin : de Jardin Georges Delaselle (1897). Deze koloniale tuin is aangelegd door Georges Delaselle, een verzekeraar uit Parijs. Voor 4.5 € loop je hier tussen allerlei exotische planten en bloemen uit Amerika, Australië, en Afrika . Het is best dat je in juni deze tuin bezoekt, wanneer alles in bloei staat. Nu, half augustus is het beste eraf. Veel planten staan al in zaad, maar toch zijn er nog wat laatbloeiers waarvan we kunnen genieten van hun kleurenpracht.