TREQUIER (Bretagne - F)
- stadsbezoek -
17 aug 2004

Parkeren overdag kan bij de "Port de Plaisance", het jachthaventje van Tréguier, op de brede kade.

De MH-parking is net na de haven, de brug voorbij en dan ietsje steil naar beneden. Je staat er langs het water. Parking met sanizuil. Gratis.


Pizzeria, creperie, bar met terras, en restaurant op loopafstand van de camperplaats.
Dag 3 : dinsdag 17 augustus 2004

Van de Goëlokust naar de Rode Granietkust. We zien veel vrije standplaatsen tussen Cap Frehel en Erguy. We rijden de kustweg af via Erquy – Le Val André – St-Brieuc – Binic – St-Quay Portrieux – Paimpol – Pointe de l’Arcouest.

In Paimpol is er een verkeerschaos. Het is regenachtig en iedereen is op de baan. De stranden zijn leeg. We vinden geen parking in Paimpol en rijden door naar Pointe de l’Arcouest waar de parkings ook vol staan. Tja, dan maar naar Tréquier, een rustiger stadje. Aan de haven is er plaats zat. We lopen de kathedraal Sint-Tugdual binnen. De spits is 63 m hoog. Het hoge gewelf is 40 m hoog. Het glasraam springt in ’t oog. We lopen via de rue Ernest Renan het geboortehuis van deze filosoof en historicus voorbij. Op het kerkplein staat zijn standbeeld. De bakkers prijzen hier de Kouing Amann aan. We kunnen het niet laten en kopen deze streekspecialiteit. Heerlijk ! Het gebakje smaakt naar karamel en heeft een krokante korst. Het is heel zoetig.
We willen Lannion bezoeken, ook een Bretons stadje, maar wederom een verkeersinfarct en geen parking. We rijden door naar de badplaats Trébeurden.