VINCI (Toscane - I)
- Museumbezoek + overnachting -
17 aug 2005

17/08/05 - woensdag

VINCI is een mooi, zéér klein dorpje met een 13de eeuws kasteel waarin het museum van Leonardo da Vinci, het Museo Leonardiano gehuisvest is (5 inkom). Al zijn technische tekeningen hangen er, en zijn uitgewerkt in houten modellen. Ook het kleine kasteel is een deel van het museum.

Vinci heeft ook een mooie MH parking (staat aangeduid) nabij het Campo Sportivo. Enkele bomen bieden schaduw, iets waar we dankbaar gebruik van maken. We zijn met 3 MH (2 I). s Avonds komt wat volk voetballen en komen er mensen om een babbel te slaan. Bij valavond stopt iedereen zijn activiteiten en gaan huiswaarts. Rust en kalmte gegarandeerd.

We testen ons nieuw aangekocht Campinggaz BBQ. Onze biefstuk hadden we eerst gemarineerd in olie en kruiden. Dat ding bakt snel zeg en het is nog goed gebakken ook ! We zijn tevreden met de aankoop ervan. Niet omdat we de klassieke BBQ nooit meer zullen gebruiken, maar zon klein spul is handig. Het staat op tafel. Het gaat snel en niemand heeft last van ons. We gebruikten het op de MH parking.

Lozen is gratis. Watertanken iets moeilijker, want het kraantje heeft geen draai. Het is behelpen mits nat worden of werken met de jerrycan.


Leonardo is geboren op 15 april 1452 in Anchiano, een gehucht op ongeveer drie kilometer afstand van de stad Vinci in de Toscane en stierf in 1519 in Frankrijk. Hij hield zich bezig met schilderen, beeldhouwen, architectuur, muziek, wiskunde, werktuigkunde, waterbouwkunde, geologie, geografie, decorontwerper, regisseren van toneelstukken maar ook het organiseren van huwelijksfeesten.

Centrum Vinci

Omgeving

Het fameuze kraantje


Tekening Leonardo da Vinci

Kunstwerk in het museum

Eén van de vele modellen.

18/08/05 Donderdag

De volgende dag zetten we onze tocht door Toscane verder. We willen nog eens San Gimignano en Volterra bezoeken. Iets wat we in 2001 al eens deden. Onderweg komen we deze krachtcentrale tegen. Overal liggen buizen doorheen de heuvels. De overgang van puur natuur, heuvels, bossen naar een plotse industrie is een bizar zicht.