Home  
Werking
  Service  
Aankondigingen
  Documenten  
Lid worden
  Contact  
  Links  

 

 

Het NNBVV is in Vlaanderen een toonaangevende beroepsvereniging voor verpleegkundigen en vroedvrouwen , buiten alle politieke en filosofische strekkingen om. Wij bewaken de eigenheid van het verpleegkundig beroep door ons te laten horen op alle niveaus. Vanuit de vereniging participeren leden in officiële raden en commissies zoals RIZIV ,de Nationale Raad van Ziekenhuisvoorzieningen en het Federaal borstvoedingscomité. Ook voor de overheid zijn wij een aanspreekpunt en bepalen wij mee het beleid

Verder doen wij aan kwaliteitsbewaking van het verpleegkundig beroep door het organiseren van studiedagen en opleidingen. Dit in samenwerking met scholen en gespecialiseerde verpleegkundigen of organisaties. Ook door het meewerken aan wetenschappelijk onderzoek pogen wij wetenschap in praktijk om te zetten. Zo blijven onze leden op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het verpleegkundig beroep.

Als ledenvereniging verdedigen wij ook de rechten van onze aangeslotenen. Wij staan hen bij met juridisch advies en zij kunnen steeds beroep doen op onze deskundigen om een antwoord te krijgen op hun vragen. Wij geven ook ondersteuning aan startende verpleegkundigen over de verschillende facetten van het beroep zoals arbeidscontract , rechten en plichten van de zelfstandige verpleegkundige en de samenwerkingsovereenkomst

Via onze site houden wij onze leden op de hoogte van de hete hangijzers en de recente wijzigingen in de reglementering.

Wil u ook van dichtbij betrokken worden in het beleid of hebt u een eigen visie op verpleegkunde of vroedkunde en wil u die kenbaar maken ? Dit kan door u aan te sluiten bij onze werkgroepen.

Het NNBVV wil op deze manier Verpleegkunde en Vroedkunde als een van de boeiendste en meest gevarieerde beroepen houden met oog voor de mensen die de zorg dagelijks met de grootste inzet uitvoeren. Enkel zo kunnen wij de patiënten de beste zorgen blijven garanderen.