Met deze webstek wil ik mensen helpen die niet tevreden zijn met hun lichaam. Onze huidige maatschappij is de laatste decennia heel erg veranderd. Met name onze voedingsgewoonten zijn er fors op achteruit gegaan. De kwaliteit van voeding gaat pijlsnel naar beneden en dit omwille van diverse factoren (industrialisatie van de landbouw, vervuiling van oceanen, hormonenindustrie, fruit en groenten worden bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen etc. Daarenboven is ook nog eens de mentaliteit van "de mens" veranderd. Vroeger namen de mensen regelmatig de fiets, of gingen te voet naar de bakker. Vandaag de dag ligt de meerderheid 's avonds op de bank of zitten we voor de tablet. Ik ben stomverbaasd om vast te stellen dat er vandaag de dag zelfs mensen zijn die wachten tot er een plaatsje vrijkomt net voor de ingang van de fitness :-)

Ik geef tips en door wetenschappelijke studies onderbouwde feiten voor zij die willen breken met slechte eet- en leefgewoontes. Mijn motto is "Mens sana in corpore sano" dit is Latijns voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Probeer de beste versie van jezelf te zijn, die je kan zijn. Wees gelukkig met jezelf en dan kan je ook anderen gelukkig maken. En ik weet ook wel dat niet iedereen hetzelfde is, en dat iedereen andere verwachtingen heeft. Vrouwen willen meestal een strakke buik en slanke benen. Mannen daarentegen leggen dikwijls de nadruk op het bekomen van extra spiermassa, en voor de die-hards is er natuurlijk de six-pack.

Tenslotte wil ik er nog op wijzen dat ik een natural sporter ben. Ik maak dus gebruik van supplementen, maar van anabole steroïden en andere verboden rotzooi blijf ik ver weg. Ik besef dat mijn weg naar het doel, daarmee veel moeilijker is dan gewoon af en toe een kuurtje anabolen te nemen, maar ik wil kunnen sporten tot aan mijn pensioen (en misschien nog langer :-). Freddy De Kerpel is mijn voorbeeld. De man is van 1948, was een genadigd bokser, maar heeft tot op heden nog een fysiek waar menig jongelui jaloers op mogen zijn. Met anabole steroïden heb je dan misschien meteen de "body" maar wees er maar zeker van dat dit onmogelijk is om dit tot na de pensioenleeftijd te verwezenlijken, want vroeg of laat gaat deze doping weerwraak nemen op je lichaam.

Ik zal hier op geregelde tijdstippen nieuwe rubrieken aanbrengen. Ondertussen kunnen beginners zich al wagen aan deze basis fitness oefeningen waarbij diverse spiergroepen getraind worden.

Triceps Cable Pushdown

Stiff legged deadlift - voor grote Hamstrings

Hammer dumbbell curl - voor grote biceps