Start met Nordic Walking

Een dynamische wandelworkout in de buitenlucht. Nordic Walking, de trendsport uit Finland, is de ideale trainingsvorm voor iedereen die op een natuurlijke wijze fit wenst te worden. Een doeltreffende workout waardoor jouw conditie verbetert, je meer spieren traint en gewrichten minder belast door het gebruik van stokken. Techniek, spelvormen en stretching komen aan bod. Wil je graag kennismaken met Nordic Walking, dan kan je deelnemen aan een initiatiereeks van basistechnieken, spelvormen en tochten.

Nordic Walking.. De nieuwe rage in BelgiŽ!

Nordic Walking is een ideale fitnessactiviteit voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of bewegingservaring, die op een leuke en prettige manier in de buitenlucht aan conditie en welzijn wil werken.

Bij Nordic Walking wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde stokken. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Nordic Walking, juist door het gebruik van deze stokken, leidt tot betere resultaten voor zowel fysieke als psychische aspecten van het menselijk lichaam. In tegenstelling tot actief wandelen, doet het bovenlichaam volop mee tijdens de activiteit. Als de techniek correct wordt uitgevoerd, wordt 90% van de spieren gebruikt. Ondanks de inschakeling van nagenoeg het hele spierapparaat, voelt Nordic Walking nauwelijks vermoeiender dan actief wandelen. En, voor de meeste onder ons niet geheel onbelangrijk: een gemiddelde verbranding van 400 kcal per uur tegen 280 kcal bij actief wandelen of joggen.

Maar het belangrijkste verschil is wel dat Nordic Walking genoemd wordt om zijn weldadige effect op nek, schouder en bovenrug. Dit is niet verwonderlijk: de constante beweging van de armen zorgt voor een betere doorbloeding en sterkere spieren. Andere delen van het lichaam hebben daar ook zeker baat bij.