The New Symphonic Syncopators

The New Symphonic Syncopators is een groep van tien muzikanten die muziek uit de twintig- en dertiger jaren op authentieke wijze ten gehore brengen. Nummers van Duke Ellington, Louis Armstrong, Tommy Dorsey en George Gershwin worden met stijl vertolkt, evenals successen van orkesten als "The Mc. Kinney's Cotton Pickers", "Earl Hines and his Orchestra", "The Paul Whiteman Orchestra" en vele andere...

De band was reeds te gast op jazzkroegentochten te Lier, Mechelen, Terneuzen en Roosdaal; trad op als huisorkest in de verkiezingsshow van de BRT ter gelegenheid van de eerste Europese verkiezingen in 1989, in het jaaroverzicht van "Panorama" van hetzelfde jaar, en later nog in "Het Ei van Gertie Christoffels". Ander hoogtepunt was een optreden ter gelegenheid van de Gentse Feesten. In gans Vlaanderen waren er optredens op festivals, feesten, party's, recepties, retro-avonden, academische zittingen en bedrijfsfeesten.

De bezetting van de formatie ziet er als volgt uit: twee trompetten, sax sopraan, sax alto en - tenor (+bariton), drums, banjo, bastuba/contrabas, piano en trombone (+zang).

De leiding van het orkest is in handen van trombonist Luc De Vleeschhouwer, die ook arrangeur is van de meeste nummers, en saxofonist Walter Baeken. Het is hun bedoeling om met "The New Symphonic Syncopators" in de voetsporen te treden van orkesten zoals "The Pasadena Roof Orchestra" en "The Midnight Follies Orchestra".

Een optreden van "The New Symphonic Syncopators" staat garant voor een stijlvol, fris en spetterend muzikaal gebeuren.

CONTACTADRES:

Luc De Vleeschhouwer

Kloosterberg 17, 9550 Steenhuize-Wijnhuize

Tel. 054/50.35.53

E-mail: de.vleeschhouwer.luc@pandora.be