Wie zijn wij?

 

 

 

 

 

Koor van de O.-L.-Vrouwparochie te Tielt

Elke donderdagavond is het één en al activiteit in de winterkapel van de
O.-L.-Vrouwekerk … Om 19.30 uur verzamelen we er voor de wekelijkse repetitie. De twee uurtjes zijn zo om!

Met ons vierstemmig ensemble studeren we meerstemmige koormuziek van alle genres. De hoofdklemtoon mag dan wel op religieuze muziek liggen, toch is afwisseling er troef. In elke repetitie is er wel iets nieuws mee te pikken. Bovendien weerklinkt ook vaak profane muziek. Evergreens zoals “Laat ons een bloem” van Louis Neefs en  “Dat heet dan gelukkig zijn” van An Christy  behoren o.m. tot het repertoire.

 

Familiale sfeer

Door de jaren heen is er een hechte familiale sfeer gegroeid en er gaat geen week voorbij zonder verjaardagstraktaat! Extra activiteiten zoals de jaarlijkse uitstap, een nieuwjaarsetentje, vastenavond, een ‘vakantiedrink’ en de Ceciliaviering halen de vriendschapsbanden nog extra aan.

 

Aanzing– en concertkoor

Toch is het vooral de muziek, het lied wat ons bindt. Naast sfeer brengen in de kerkdiensten als aanzingkoor ( tijdens de weekendviering) en als meerstemmig koor (op hoogdagen), geven we geregeld ook een concertje ten beste. Ideaal om het repertoire constant te vernieuwen… en zo blijven de repetities interessant!

 

Thuisbasis

Onze repetities vinden plaats op donderdag van 19.30 uur tot 21.30 uur in de winterkapel van de O.-L.-Vrouwekerk, ingang via de Vredestraat.

Op zaterdag zingen we gewone weekendvieringen in de O.-L.-Vrouwekerk om 16 uur. Op hoogdagen zingen we vooraan in het “hoogkoor”.

Vanaf september 2019 zijn er enkel nog vieringen op de 2de en de 4de zondag van de maand, telkens om 11 uur.

 

Toffe hobby

Zoals alle andere koren, zijn ook wij constant op zoek naar nieuwe koorleden. Bij een koor met een traditie van 80 jaar is verjonging en opvolging van het grootste belang.  Wie graag musiceert, zal dan ook met open armen ontvangen worden en … je krijgt er meteen een vriendenkring bij. Koorlid worden kost je geen cent en ook de musiceervreugde is volledig gratis. Waarom nog verder twijfelen?

 

Contactadressen

Marc Tassaert                     François Thant

Zwanestraat 5                    Felix D’hoopstraat 22

8700 - Tielt                         8700 - Tielt

tel: 051 404 303                051 40 12 18

 

 

Koninklijk

O.-L.-Vrouwekoor Tielt