Over deze website

Souvenir tante Cécile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

Paëlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediënten:
 
- 6 scampi's (diepvries) per persoon
- boter
- enkele sjalotjes
- whiskey
- 20 cl room
- 20 cl. melk
- 1/2 koffielepel melk
- 2 verse tomaten (in blokjes gesneden)
- rijst
 
Bron van dit gerecht: Magda Deschodt (moeder Luk)
Scampi's op z'n Indisch
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze:
 
 
Koop 6 scampi's diepvries per persoon. Leg ze een half uur in lauw water. Afdrogen met huishoudpapier. Boter geel en heel warm. Ajuintje erin fruiten 4 minuten en dan omdraaien en opnieuw 4'.
Pel nu één voor één de scampi's boven de boter zodat het sap in de kom valt. Flambeer nu met Whisky en blussen met 1 tasje room + melk. (voor je flambeert, eerst de bereiding even opwarmen en dan de whisky erbij, anders zou hij geen vlam vatten).
 
Voeg 1/2 koffielepel kerrie erbij + kruiden. Laatst blokjes van 2 verse tomaten waarvan de pitjes en de pel verwijderd werden.
Opdienden op het bord waar reeds de rijst op is gelegd.
 
(succesrecept: opletten, niet met het hoofd over de pan hangen bij het flamberen, anders denken je gasten dat er peterselie over het gerecht is gestrooid - inside joke)