Over deze website

Souvenir tante Cécile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

Paëlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediënten:
 
  • 300 g korte pasta (b.v. penne)
  • olijfolie
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 kleine ajuin, fijngehakt
  • 1 blik (400 g) gehakte tomaten (eventueel
  gekruid met provençaalse kruiden of basilicum)
  • 2 soeplepels tomatenpuree
  • een grote handvol gehakte peterselie
  (probeer eens platte peterselie als je
   die kan vinden)
  • 175 g feta, in blokjes
  • peper en zout
 
Ruime portie voor 2 personen
 
Bron van dit recept: Good Food, april 2000
 
 
 
 
 
 
PASTA MET FETA EN TOMATEN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze:
 
Kook de pasta in gezouten water.
 
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan. Look en ajuin fruiten gedurende een minuutje of drie.
 
Tomaten en tomatenpuree toevoegen. Kruiden met peper en zout en eventueel andere kruiden (tijm, oregano, rozemarijn,...).
 
Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen gedurende 10 min zonder deksel, zodat de saus wat indikt.
 
Giet de pasta af en doe de saus bij de pasta. Strooi er de peterselie over en meng goed.
 
Dien op in diepe borden en strooi er de feta in blokjes over.
 
 
Dit is een heel snel recept en dus ideaal als je 's avonds na het werk nog snel-snel iets lekkers wil maken. Voor een variant van dit recept zie "Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas".