Over deze website

Souvenir tante Cťcile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

PaŽlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IngrediŽnten:
 
voor de Kip tikka massala
 
675 gr. kipfilet
6 eetlepels tikkapasta (cfr. korma currypasta Delhaize)
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 verse groene chilipeper, zonder zaden, gehakt
2,5 cm verse gemberwortel, geraspt
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel gemalen amandelen
2,5 deciliter water
3 eetlepels geklaarde boter, gesmolten
50 milliliter room
1 eetlepel citroensap
 
voor de garnering (niet echt noodzakelijk)
verse koriandertakjes, yoghurt en geroosterd komijnzaad
 
voor de kidneybonen-curry
 
225 gr. gedroogde rode (kidney)bonen (we namen rode bonen bio uit Delhaize)
2 eetlepels plantaardige olie
1/2 theelepel komijnzaad
1 ui, gesnipperd
1 verse groene chilipeper, zonder zaden, gehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2,5 cm verse gemberwortel
2 eetlepels curry pasta (cfr. korma currypasta Delhaize)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout
400 gr. tomaten uit blik gehakt
2 eetlepels verse koriander
 
voor het naanbrood: zie recept elders op deze site
 
Bron van dit gerecht: "Curry's" van Mridula Baljekar (Fnac)
ontdekt ten huize van Lieve en Johan
 
KIP TIKKA MASSALA
KIDNEYBONEN-CURRY
EN NAANBROOD
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereiding:
 
Voor de kip tikka massala
 
Snijd de kip in blokjes van 2,5 cm. Doe de helft van de tikkapasta en de yoghurt in een schaal, roer de kip erdoorheen.
Laat het vlees 20 minuten marineren.
 
Verwarm de olie. Bak de ui, knoflook, chilipeper en gember ca 5 minuten. Voeg de overgebleven tikkapasta toe en bak het geheel 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, de amandelen en het water toe, laat alles 15 minuten sudderen.
 
Steek het kippenvlees op spiezen, verwarm de grill voor.  Bestrijk de kip met de gesmolten boter en bak het ca 10 minuten onder een hete grill. Keer de stukken kip af en toe om en bestrijk ze met de boter.
 
Pureer de tikka-saus in de keukenmachine tot een glad mengsel. Doe de saus in een pan, voeg de room en het citroensap toe.
 
Haal de kip van de grill, verwijder de prikkers en doe het vlees in de pan. Laat 5 minuten sudderen. Garneer met versie koirander, yoghurt en komijnzaad.
 
Voor de kidneybonen-curry
 
Doe de kidneybonen in een grote schaal met (veel!) koud water en laat ze een nacht weken.
 
Giet de bonen af en doe ze in een pan, voeg het dubbele volume aan water toe. Laat ze 10 minuten hard koken.
Giet ze af, spoel de bonen af en doe ze weer in de pan. Voeg het dubbele volume aan water toe en breng dit aan de kook.
 
Draai het vuur lager en laat de bonen in 1 uur/1,5 uur gaar koken. Dit proces is essentieel als u de giftige stoffen uit de gedroogde kidney-bonen wilt verwijderen.
 
Verwarm intussen de olie in een grote pan of wok en bak het komijnzaak 2 minuten tot het begint te springen. Roer ui, chilipeper, knoflook en gember erdoor en bak alles 5 minuten. Roer curry-pasta, komijn, koriander, chilipoeder en zout erdoor en bak 5 minuten.
 
Voeg de tomaten toe en laat alles 5 minuten sudderen. Voeg de bonen en de verse koriander toe, bewaar wat voor de garnering. Dek de pan af en laat de inhoud 15 minuten koken. Voeg indien nodig water toe. Garneer met de overgebleven koriander.
 
Voor het naan-brood
 
zie andere plaats op deze website