Over deze website

Souvenir tante Cťcile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

PaŽlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IngrediŽnten:
 
  • 6 sneden gerookte zalm
  • 400 gr. verse zalmfilet
  • 2 ŗ 3 appels
  • 2 sjalotten
  • 50 gr. licht gerookt spek
  • 1 grote tomaat
  • bieslook
  • wat citroensap
  • wat olijfolie
  • peper
 
Bron van dit gerecht: een recept van Johnie (of Caroline?), alias Johan Strobbe, kotgenot van Luk in Leuven
Zalmtorentje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze:
 
Voor de bereiding:
 
Snijd per persoon 1 rondje uit de gerookte zalm, ter grootte van het torentje dat je wil maken.
Snijd de overige gerookte zalm, de verse zalm, de sjalotten, het spek en de tomaat in kleine dobbelsteentjes.
Snijd de appels in kleine dobbelsteentjes en overgiet met het citroensap
Doe alles in een grote kom, voeg de olijfolie toe, meng goed en kruid met peper en fijngesneden bieslook
Zet afgedekt weg in de koelkast
 
Voor het curiesausje:
 
Maak een mengsel van 2/3 mayonaise, 1/3 yoghurt, een paar eetlepels appelsap, 1/2 koffielepel currie, zout en (cayenne-)peper
 
Serveren:
 
Plaats een ringvorm op het bord en vul dit met het vismengsel. Druk goed aan.
Neem de ringvorm weg en leg bovenop het torentje het rondje gerookte zalm.
Strooi nog wat bieslook of peterselie bovenop het torentje.
Giet wat curiesaus rondom het torentje. Eventueel afwerken met roze peperkorrels.