Over deze website

Souvenir tante Cťcile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

PaŽlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IngrediŽnten:
 
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • ca. 1,5 dl warm water
  • 225 gr. gewone bloem, plus wat extra om te bestuiven
  • 1 theelepel gesmolten boter
  • 1 theelepel zout
  • 50 gr. ongezouten boter, gesmolten
  • 1 theelepel maanzaad (kan ook met sesamzaad)
 
Bron van dit gerecht: "Curry's" van Mridula Baljekar (Fnac),
het boek ontdekten we ten huize van Lieve & Johan
NAANBROOD
voor foto: zie curry van nieuwe aardappelen....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze
 
Doe de suiker en de gist in een kommetje en los met het water de gist op. Laat 10 minuten rusten, of tot het mengsel schuimt.
 
Doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de theelepel boter, het zout en het gistmengsel toe. Kneed alles goed en voeg wat water toe als het deeg te droog is.
 
Leg het deeg op een met bloem bestoven ondergrond en kneed ca. 5 minuten tot het deeg glad en soepel is.
 
Doe het deeg terug in de kom, dek af en laat het op een warme plaats ca. 1 1/2 uur rijzen totdat het verdubbeld is (onze ervaring is dat het na een uur op een warme plaats al dubbel gerezen is)
 
Leg het deeg weer op de met bloem bestoven ondergrond en kneed nog 2 minuten.
 
Verdeel het deeg in zes porties en rol het in schijfjes van ca 13 cm. in doorsnee en 1 cm dik.
 
Zet de naan op een vel ingevette aluminiumfolie 7 tot 10 minuten onder een zeer hete voorverwarmde grill. Draai tweemaal om, bestrijk elke keer met boter en strooi er maanzaak over.
 
Let op: hier moet je echt bij blijven want in enkele seconden wordt de naan van mooi bruin onaangenaam zwart