Over deze website

Souvenir tante Cťcile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

PaŽlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IngrediŽnten:
 
  • 1 kg. scampistaartjes (diepvries)
  • 2 dozen gepelde tomaten
  • 1 boursin (look) grote
  • 1 glas witte droge wijn
  • peper - zout - (pili-pili)
  • scheutje cognac
 
Bron van dit gerecht: Viviane, de dierbare collega van Luk in de KBC-periode te Leuven
Scampi's met
boursin en cognac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze:
 
5 sjalotjes goudgeel bakken, het vuur heel hevig zetten en de scampis laten roos worden (roeren).
De gepelde tomaten bijvoegen, de boursin en het glas witte wijn + peper + zout.
 
Gedurende 1 uur zachtjes laten stoven (zonder deksel). Daarna het scheutje cognac + eventueel een heel klein beetje pili pili
 
Serveren met Frans brood.
 
Opmerking: dit is een heerlijk gerecht. Ik twijfel er aan of het goed is om scampi's zo lang te laten sudderen. Een alternatieve methode is om de scampi's na het aanbakken aan de kant te zetten om ze helemaal op het einde weer toe te voegen en op te warmen.