Over deze website

Souvenir tante Cťcile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

PaŽlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IngrediŽnten:
 
  • 250 gr. lasagnevellen
  • 1,5 l. kokend water met zout
  • 1 gepeld teentje knoflook (2 of 3 kan ook)
  • 1 grote ui
  • 1 el. olijfolie
  • 250 gr. gehakt, half om half (wij durven hier ook het dubbel nemen)
  • 3 el. tomatenpuree
  • zout
  • versgemalen peper
  • fijngewreven rozemarijn
  • fijngewreven oregano
  • tijm
  • een beetje water
  • 150 gr. room
  • 1,25 dl. melk
  • 40 gr. geraspte parmezaanse kaas
  • boter
 
Bron van dit gerecht: het boek "pastaspecialiteiten" van Rebo Culinair
 
 
Lasagna al forno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze:
 
De lasagnevellen met een paar tegelijk in het water ongeveer 2 minuten laten koken en in koud water leggen
Let op: vaak is het niet nodig om de lasagne vooraf te koken, zie verpakking.
 
Een pan inwrijven met het teentje knoflook, de ui pellen en snipperen, verhitten in de pan, de uiensnippers glazig fruiten.
 
Het gehakt toevoegen en bakken. De tomatenpuree toevoegen, erdoor roeren en gaar laten smoren. Het geheel met alle kruiden op smaak afmaken en slechts indien nodig (bij aanbakken) water toevoegen.
 
Voor de saus: de room, de melk en de parmezaanse kaas mengen.
 
In een beboterde ovenschaal op de bodem een laag met lasagnevellen leggen. Afwisselende vlees, saus en lasagnevellen erop leggen. Let erop dat de saus op ieder niveau goed verspreid is over het vlees en de lasagnevellen (daartoe goed aandrukken met een lepel). De bovenste laag moet uit vlees + saus bestaan.
 
Boter in kleine stukjes over het geheel verspreiden en de schaal op het rooster van een voorverwarmde schotel plaatsen gedurende ca 30 minuten.  (200-225į)
 
Je kan het serveren met een tomatensalade (heel lekker met de ovengedroogde tomaatjes, zie links in het keuzemenu)
 
Dit is een favoriet recept van Doreen. Elke hap smaakt naar meer.