Over deze website

Souvenir tante Cťcile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

PaŽlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IngrediŽnten:
 
- 600 gr. lotte of zeeduivel
- het wit van 2 'stalen' prei
- boter
- 1/2 doosje room
 
Bron van dit recept: Magda Deschodt (moeder van Luk)
Lotte in prei
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze:
 
Lotte afdrogen en in gele (hete) boter plaatsen in een braadslee. Goed kruiden met peper en zout en een paar keer in de gesmolten boter omdraaien. Met een scherp mes een inkeping maken langs beide zijden van de middengraat.
 
1/2 uur in een hete oven plaatsen, afdekken met aluminiumfolie en af en toe bedruipen met de hete boter.
In een braadpan boter en het wit van 2 stalen prei even krokant opstoven. Dit bij de vis voegen en een 1/2 doosje room over alles gieten. Nog even in de oven plaatsen