Over deze website

Souvenir tante Cťcile

ovengedroogde (kers-) tomaatjes

Bouillabaise

Zalmtorentje

Scampi's met boursin en cognac

Scampi's op z'n indisch

PaŽlla (op de barbecue)

Lotte in prei

Tagliatelli met gedroogde boschampignons

Lasagne al forno

Lamscurry met yoghurt

Whisky - Roomijs dessert

Aardbeien met munt en vanille-ijs

Pasta met feta en tomaten

Pasta met aubergine, tomaten en geitenkaas

Curry van nieuwe aardappelen, gehakt en spinazie

naan-brood

Kip tikka massala en kidneybonen curry

Bladerdeeg gevuld met gehakt, trappist en peperkoek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IngrediŽnten:
 
  • 1 braadkip (+/- 700 gr.)
  • 4 konijneschouders (vlot in Delhaize te verkrijgen)
  • 3 tot 4 dl. olie
  • enkele teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 4 tomtaten
  • peterselie
  • zout
  • peper
  • saffraan
  • 2 kleine artisjokken
  • 150 gr. doperwten
  • 250 gr. rijst
  • 12 mosselen
  • 125 gamba's of grote garnalen
  • bouillon (hou zeker 2 liter klaar, ik gebruik kippebouillon)
 
Bron van dit gerecht: "Ons kookboek" van de KVLV, op advies en aangepast door Rita Dewulf (nicht van Luk)
PaŽlla
(op de barbecue)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bereidingswijze:
 
Dit gerecht leent zich bijzonder goed als een alternatief voor de vaak afgezaagde zomerse barbecue.
Koop een grote ronde paŽlla-pan. In Delhaize zijn die in de zomer goed te vinden (schitterende pannen die telkens goed afwassen)
Het leuke hieraan is dat je tussen je gezelschap kunt koken op de barbecue en dat dit gezelschap tijdens het koken steeds meer zin krijgt in het lekkers wat gaat komen.
 
Plaats de paŽlla-pan op het hete vuur en laat de olie heet worden (olie is goed als ze begint te roken).
Bak de in stukken gesneden kip en konijn langs alle zijden goed bruin. Voeg de paprika, de knoflook, de tomaten, de erwtjes, de peterselie, zout, peter en saffraan toe. Giet nu en dan wat bouillon bij. Het principe hierbij is dat er niet genoeg vocht moet zijn opdat het gerecht gaar wordt en het niet niet gaan aanbakken.
 
Als de kip bijna gaar is (ongeveer na 30 minuten), de rijst toevoegen (ťťn kopje per persoon) alsook de mosselen.
Bouillon toevoegen indien nodig. Aan het einde de garnalen toevoegen.
 
Naar het einde toe mag het vocht echt wel verdampen en is het goed als zich onderaan in de pan een korst gaat vormen.
Die korst is in Spanje een lekkernij.
 
Bedien het gezelschap en laat zeker niet na om op het einde ook nog de korst los te schrepen en over het gezelschap te verdelen.